Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Burak olmasa Kartal bitmişti

Puan cetveline bakıyorum. Beşiktaş 14., rakibi Başakşehir 16. Sahada alınacak skor iki takımı da fazlasıyla etkileyecek. Futbolcular aşırı gergin. 

Beşiktaş defansının göbeğinde mecburiyetten Gökhan Gönül ve Necip oynuyor. Bu ikili ilk yarıda hata yapmadı. Korkulanın aksine uyumluydular. Uzun süren sakatlıktan çıkan Burak Yılmaz ileri uçtaydı. Ancak istediği topları alamadı. Bunda en büyük etmen orta saha ve kanat oyuncularının verimsizliğiydi. 

Atiba Başakşehir ataklarını savuşturmak için direndi. Visca ve Guldbrandsen Başakşehir’in en tehlikeli isimleriydi. Beşiktaş defansını zor anlar yaşattılar. Ljajic burada bir parantez açmak isterim. Gördüğü sarı kart anlamsız. HaftaYA Trabzon deplasmanında olmayacak. Asıl kendini değil Beşiktaş’ı cezalandırdı. Yönetim onun kulağını çekmeli. 

N’Koudou solda üretken olmaya çalışırken  sağ kanatta Diaby vasatın altındaydı. Hakemin ilk yarı biterken Guldbrandsen’in düşürme pozisyonunda VAR sistemine başvurmaması hataydı. 

İkinci yarı maç ilk golü atanın kazanacağı havasına büründü. Başakşehir Necip’in ofsaytı bozduğu pozisyonda Crivelli’nin golü ile öne geçti. Geriye düşen Beşiktaş’ta taraftarın protestosu da futbolcuların moralini iyice bozdu. Başakşehir skoru korumaya çalışırken Beşiktaş son bir gayretle bastırdı. Epureunu ceza sahasında Burak’ı düşürdü. Tartışmasız penaltıydı. Hakem VAR’a gidip karar verdi  Burak skoru dengeleyen golü atarken Beşiktaş 1 puana seviniyordu. 

Ben yine söylemiş olayım Teknik direktör Abdullah Avcı’nın uyguladığı sistem, oynattığı futbol, ilk 11 tercihi yanlış. Takım geriye düştüğünde B planı da yok. Daha 5. haftada bu kadar puan kaybı hayra alamet değil.