Ersoy DEDE

ersoydede@stargazete.com

Daha fazla insan ölmesini mi istiyorsunuz?

- Ersoy DEDE tüm yazıları

Bugün size çok can acıtıcı bir soru soracağım.. Şartlar her ne olursa olsun, Elazığ depreminde daha fazla insanın hayatını kaybetmiş olmasını ister miydiniz? Durun hemen kaybetmeyin kendinizi. Soru basit. 41 yerine 410 kişi ölseydi mutlu olur muydunuz? Muhtemelen buna aklı başına herhangi birinin ‘evet’ demesi beklenemez değil mi? Peki Corona virüsünden can kaybı yaşayalım isteyen çıkar mı? Benim delirmiş olduğumu düşünüyorsunuz değil mi? Değil. Çok şükür ne söylediğimin farkındayım. Bir kaç gündür cep telefonuma gelen mesajları, sosyal medyada okuduklarımı, uydu televizyonlarından izlediklerimi filtreleyep söylüyorum size. Bu memlekette; “... daha fazla insan ölsün, terör artsın, enflasyon önü alınamaz boyutlara gelsin, işsizlikten insanlar canlarına kıysınlar, Akdeniz’de gaz bulamayalım, Libya’da şehit verelim ...” diye ellerini açmış dua eden bir hain topluluğu olduğunu söylemeliyim.. Bunu içim acıyarak ama çok üzgünüm ki inanarak söylüyorum..

***

Şimdi herkes cep telefonlarına baksın.. “aslında sağlık bakanı gerçek rakamları saklıyor” diye bir mesaj gelmiş mi bir arkadaşınızdan? Ya da “Cumhurbaşkanı görsün diye yaralıyı enkaz altında bir saat beklettiler” diye bir mesaj.. Peki ya “sırf Alevi oldukları için yardım alamayan köyler var” mesajı ?!..

***

Değerli dostlar, bu üretilen palavraların tümünün bir amacı var. Buradan bir siyaset üretmeye çalışıyorlar. Ve hedeflerine ulaşmak için 6,8’lik depremde can kaybının 41’le sınırlı kalması yetmiyor. İstiyorlar ki daha fazla insan ölseydi de toplum öfkeyi tahkim edebilseydi keşke.. Milletçe Azize’nin kurtuluşuna, Mahmut’un can kurtarmak için çırpınışına sevinmemiz işlerine gelmiyor. Öleceğiz ve onlar buradan hükümete yüklenecekler..

***

Ne zaman bu kadar acımasız bu kadar vahşi olduk biz böyle?.. Gerçek anlamıyla bir akıl tutulması yaşadıklarımız. Aynı tavrı 15 Temmuz’da da gördük. Bağdat caddesinde darbeci askerleri alkışlayan akıl da buydu. Zannettiler ki darbeciler Erdoğan’ı indirdikten sonra bu akılsızlara dikensiz gül bahçesi kalacak. Uyanın uyanın. Bu memleket felakete sürüklendiğinde siz de kazanmayacaksınız. Devleti ellerinden alınmış, bayrağı yerlerde paspas edilmiş ülkelerin halini görüyorsunuz. Bu tehlikeli oyunların kazananı olmuyor. Uyanın..