Tanju ÇOLAK

tcolak@stargazete.com

Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Galatasaray bu sezon ilk yarılarda en çok gol atan takımken, Alanyaspor tam tersi ilk yarılarda ligin en çok gol yiyen ekibiydi. Bu şartlar altında başlayan maçta ilk devreden çok gol çıkması hiç de sürpriz olmayacaktı. Alanya’daki maçta Galatasaray bugüne kadar gerçekten görmek istediğimiz kalitede bir futbol ortaya koydu. İyi de kardeşim madem bu kadar iyi işler yapabiliyordunuz; futbol adına “neden son maçlara bıraktınız” diye sormazlar mı:

Tabi son haftalar, artık transfer de yaklaştı ve işler zora girince Sneijder olsun, Bruma olsun, hatta Podolski’yi bile tutabilene aşk olsun!

İlk 30 dakikada maç 3-1 gibi farklı bir skorla Galatasaray’ın üstünlüğü ile geçilirken, beklenen oldu. 2 Sinan, 1 de Bruma Galatasaray adına gollere imza attı. Alanyaspor’da söylemeye gerek var mı bilmiyorum, ama yine de söyleyeyim tabi ki Vagner Love sahnedeydi. Love’un golü seyretmeye değerdi. Love topa vurmadan önce, Semih yine çarşı-pazar yaptı ve Love’a da golü atmak kaldı. Love bir gol de penaltıdan attı. Sarı kart cezası nedeniyle ligi erken kapatan Love böylece finişi dubleyle yaptı.

Sneijder yaptığı asistlerle öne çıkarken, Bruma hem golde, hem de hücumda Alanya defansını allak bullak etti. Sinan Gümüş’ü tebrik etmek lazım. Attığı goller çok güzeldi. Az sayıda forma şansı bulmasına rağmen her seferinde boş geçmediği maçlarda bir yenisini ekledi.

Martin Linnes’i de bu maçta ilk kez beğendim. Sinan Gümüş’e attırdığı goldeki pası da çok güzeldi.

G.Saray takım halinde iyi defans yapıp, kaptıkları her topla etkili oldul.

Alanyaspor’a gelince... Defanslarının arkasına atılan her top pozisyon oldu. Hücuma çıkarken kaptırdıkları her topta orta saha ve defansı çok kolay geçildi.

Galatasaray, Fenerbahçe ile girdiği üçüncülük yarışında çok önemli bir maçtan 3 puanla ayrıldı. Ayrıldı ayrılmasına ama şampiyonluk ve kupalar nerede?