Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Duvarı Vedat Muriç yıktı

Kağıt üzerinde Fenerbahçe’nin favori olduğu bir maç. Alanya yenilgisi sonrası Ersun Yanal defansın göbeğinde değişime gitmiş. Jailson yedekte Adil Rami ise ilk kez sahada.  

Maç ev sahibi ekinin baskısıyla başladı. İlk pozisyonu da Deniz Türüç girdi ama golü bulamadı. Ankaragücü beklenenin aksine defansif oynamadı. Direnç gösterdi. Başkent ekibi Orgill ile oyuna ortak olmaya çalışırken ani ataklarla Fener defansının arkasına sarkmaya çalıştı. Yine bunlardan birinde Orgill kaleci Altay’ı mağlup etti. 

Fenerbahçe geriye düştü ama çok çabuk reaksiyon verdi. Hakemin uydurduğu korner atışında Zanka kaleci Korcan’ın hatasında fileleri havalandırdı. Beraberlik golünden sonra Fener yüklendi. Vedat Muriç, Max Kruse ve Ozan Tufan üç net fırsat yakaladı ama bunlar skoru değiştirmeye yetmedi. Fener için ilk yarıdaki talihsizlik sol kanattan sürekli atak geliştiren Rodrigues’in sakatlanması oldu. Oyuna giren Emre ise orta alana işlerlik sağladı. 

İlk maçında Adil Rami ne yaptı derseniz top karşılamada vasattı, topla çıkmada da zayıftı, yenilen golde de büyük bir hatası vardı. Teknik direktör Ersun Yanal Rami’nin vasatlığını görünce ikinci yarıya Jailson ile çıktı. Şimdi sormak lazım neden Serdar Aziz tercih edilmedi. Belki Yanal’ın bu soruya cevabı vardır. 

Fener ikinci golü bulmak için baskı kurdu. Ankaragücü defansı da direndi. Vedat Muriç’in yerde kaldığı pozisyonda Fenerliler penaltı bekledi ama hakem devam dedi. Fener’in çabaları 73’te meyvesini verdi. Kruse’un hazırladığı pozisyonda Ankaragücü duvarını yıkan gol Muriç’ten geldi zor oldu ama Fener kazandı.  Bu futbol Galatasaray derbisine yeter mi? Benden söylemesi, yetmez...