Ardan ZENTÜRK

azenturk@stargazete.com

Emperyalizm içerden kuşatıyor, 'kucaklayıcı' olacak…

- Ardan ZENTÜRK tüm yazıları

Erdoğan, “sessiz bir zaferin” verdiği rahatlıkla görüştü Trump’la… Türkiye’nin Libya üzerinden verdiği mesaj sert, belirleyici vebölgeye dönük tüm emperyalist stratejileri ortadan kaldıran nitelikteydi… 

Arkasına ABD emperyalizmini, İsrail’in Siyonist stratejisini, Mısır, Suudi Arabistan ve BAE’nin işbirlikçi kadrolarını almış “CIA’nın Libya’daki adamı” olarak tanınan General Hafter’i Trablus girişinde durduran ülke, Türkiye oldu. 

Samsun limanından Moldova bandralı bir gemiye yüklenmiş 100 kadar Kirpi zırhlısının Trablus limanına inmesiyle başlayan süreç, Hafter güçlerinin Trablus’un güneyindeki Giryan’da yaşadığı ağır yenilgiyle taçlandı. 

Türkiye Libya’da emperyalizm ve işbirlikçileriyle, General Hafter konusunda bocalayan Rusya’ya, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz çözümlerden uzak durun, gerekirse bu bölge herkesin cehennemi olur” mesajı verdi.

Trump’ın savaş yanlısı Güvenlik Başdanışmanı Bolton’un, Kudüs’te buluştuğu Putin’in sağ kolu, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Petruşev’e ısrarla, “Bu Türklere özellikle İdlib’de güvenmeyin, onların derdi sivil savunma değil, Suriye’deki kontrol sahalarını genişletmek, sonra hepimize meydan okuyacaklar” dediğini duymadık mı, duyduk. 

Libya’da General Hafter’in yenilgiye yürümesi sırasında neden İdlib’deki Türk askerinin ateş altına alındığını, bu işin perde arkasında ne tür küresel bir pazarlık olduğunu bilmiyor muyuz, biliyoruz. 

General Hafter, Türkiye’yi bir numaralı düşman ilan etmiş, Erdoğan’ın doğru yönde olduğunu gösteren önemli bir işaret. Düşmanımızın kimliği millet olarak kalitemizin yüksekliğini gösteriyor.

 

Herkes adam olacak, oyun yok!..

Amerikan derin devleti Erdoğan’ın her şeyini biliyor, Osaka’da Trump’ın tüccar ve dobra kişiliğini zaman kazanma açısından iyi kullandı. 

Erdoğan için yalan bir numaralı kriter. Yalan söylemeyen bir muhatabın hoşuna gitmeyen kelimelerine katlanabiliyor, yalan söyleyen bir muhatabın gönül alan sözcüklerinden hiç etkilenmiyor. Tipik örnek Putin ilişkisi. 

Şimdi ekibe, dobra, tüccar, eğriye eğri, doğruya doğru konuşan yeni sürüm Trump 2.0 da eklendi!.. Bu sürecek, ABD açısından stratejik zemini var. 

 

Emperyalizm, içeriden kuşatıyor…

ABD başkanlarının laflarına göre ruh hali geliştirme günlerimiz hayli geride kaldı, biz yalnız gerçeklere ve önümüzde yaşanılacak olanlara bakarız. 

Doğu Akdeniz’de asimetrik üstünlük yakaladık ama kuşatma sürüyor, Suriye-Irak hattında alan hakimiyetimizi artırıyoruz ama karşımızdaki ittifaklar varlığını koruyor. 

Amerikan Merkez Komutanlığı CENTCOM’un önemli müttefiki kim: PKK!.. 

Doğu Akdeniz’de İsrail-Yunan ittifakını Obama mı kurdu, geçiniz… 

Bu denkleme eklenen son gelişme, emperyalizmin, Türkiye’yi içten kuşatma stratejisinde başarı sağlayabileceğini görmesidir.

Sistemin içine yerleştirilmiş Truva Atları’nın doğru zamanlama ile kullanılması, algı operasyonlarının gerçeklik kavramını gölgede bırakması, siyasi olmaktan çok sosyolojik kimlik taşıyan “nefret ittifaklarının” kurulabilmesi, önemlidir. 

Emperyalizm, bundan böyle içimize oynarken, zaman kazanmaya çalışacak ama biz onların devlet adamlarının hemen tamamında güler yüzlü, “kucaklayıcı” bir kimlik bulacağız…

Kuşatma, siyasetin muhalefet kanadından olduğu kadar, doğrudan AK Parti’nin içinden de yaşanabilir. Devlet çarkları bir kez daha kripto kadroların eline geçebilir. 

Düne kadar “fakir Kürt partisi” olan HDP’yi bugün,“zengin Türk partisi” haline getirmiş  emperyalizmden söz ediyoruz, her kimliği, kurumu dönüştürebiliyor, işimiz hayli zor. 

Emperyalizm, “Erdoğan’sız Türkiye” arayışından, “kontrol edilebilir yeni bir Erdoğan” arayışına geçmiş durumda, morali de yüksek, ihtiyacı olan tek şey, zaman… Bilin…