Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Emre’siz Fener Alanya’da dağıldı

Süper Lig’de zirveyi değiştirebilecek bir maç. Bir yanda sakat Emre’den yoksun Fenerbahçe, diğer yanda lider Alanyaspor.

Ersun Yanal’ın sahaya sürdüğü kadroda Gustavo ilk on birde ama görüyoruz ki Emre’nin boşluğunu dolduracak seviyede değil. Topa yön veremiyor, rakibi karşılayamıyor. Zamana ihtiyacı var. Yediği gole kadar Erol Bulut’un Alanyaspor’u ‘Fener’i durdurayım, ani atakla gol arayayım’ felsefesindeydi. 

Rodrigues’in taşıdığı topta Max Kruse topun üstünden atladı. Tolga Ciğerci ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Bu gol Fener’in işini kolaylaştırır mı diye düşünmedik değil. Ancak Alanyaspor pes edecek bir takım değildi. İlk yarı biterken kaleci Altay ile Zanka’nın anlaşmazlığı Fener’e pahalıya patladı. Asıl hata Altay’da idi. Boşta kalan topu Cisse filelere gönderirken zorlanmadı. ‘Devreye önde gireceğim’ diyen Fener büyük şok yaşadı. 

İkinci yarıya Alanyaspor golle başladı. Sahanın etkili ismi Cisse bir kez daha skoru değiştiren isimdi. 

Burada şunu sormak gerekir; Fenerbahçe defansı neredeydi, bir oyuncu bu kadar yalnız bırakılır mı? Geriye düştükten sonra Ersun Yanal’dan oyuna müdahale ve değişiklik bekledik. Ancak çok geç yaptı, bu da lider Erol Bulut’un takımına avantaj sağladı. Fener’in forvet hattını oluşturan Vedat Moriç rakip defans arasında sıkışıp kaldı. Max Kruse ise tek başına çabalayıp durdu. 

Ozan Tufan’ın kaptırdığı topta Fernandes üçüncü golü fener ağlarına gönderirken galibiyeti perçinleyen isimdi. Dün geceki skor gösteriyor ki Alanyaspor liderliği sonuna kadar hak ediyor. Fenerbahçe ise Emre yoksa kayıpları oynuyor.