Muhittin BOŞAT

mbosat@stargazete.com

Favori olan değil hak eden kazandı

- Muhittin BOŞAT tüm yazıları

Süper Lig’in başlamasına bir hafta kala oynanan, geçen sezonun lig ve kupa şampiyonları arasındaki Süper Kupa mücadelesini favori olan Beşiktaş değil hak eden Konyaspor kazandı.

Sahada oynanan oyunu konuşmadan önce nedenini  çok merak ettiğim bir konuyu yazmak istiyorum. Organizasyonunu TFF’nin yaptığı müsabakalarda nasıl oluyor da bu kadar yanıcı, yakıcı ve kesici madde stadyum’un içine sokulabiliyor ve oyun alanına atılabiliyor?

Bu müsabakaların TFF temsilcileri ve yetkilileri ne iş yaparlar çok merak ediyorum? Oyuna başlamadan önce maçın kesin favorisi olarak gösterilen Beşiktaş, yeni transferlerinden sadece Pepe’ye şans verirken takıma yeni katılan Negredo’yu da Hamle oyuncusu olarak yedek kulübesinde bekletti.

Maçın ilk yarısında beklenilenin aksine oyuna daha diri ve istekli başlayan, çok koşarak rakip sahada baskı uygulayıp Beşiktaş orta alanına istediği gibi pas yapma olanağı vermeyen Konyaspor Traore’nin ayağından da çok güzel bir gol buldu. Şenol Hocanın 2. yarının ortasında yeni transfer Negredo ve Caner’i oyuna dahil edip tüm riskleri alması ile Beşiktaş’’ın baskısını da beraberinde getirdi ve bir taç atışı sonrasında Cenk Tosun’un ayağından güzel bir gol buldular. Ancak Skubic’in son dakikada gelen penaltı golü Konyaspor’a Süper Kupa’yı getirdi.

Fırat Aydınus başarılı bir yönetim gösterdi.  Oyunun ilk yarısında Traore”nin rakibi Beck’in ayağına sert ve kontrolsüz bir şekilde basmasına sarı kart göstermeyerek hata yaptı.

Konyaspor ceza alanı içinde Babel’in ser t vuruşunda top, Ali Turan’ın önce ayağına çarptı sonra vücuduna geldi. Beşiktaşlılılar’ın penaltı bekledikleri bu pozisyonda hakemin oyunu devam ettirmesi ve Konyaspor lehine verdiği penaltı son derece doğruydu.