Hüseyin GÜLERCE

hgulerce@stargazete.com

FETÖ, Yazıcıoğlu'na da kıydı…

Maalesef Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti ile ilgili halen hüküm giyen tek kişi yok. Hâlbuki değişik FETÖ yargılamalarındaki deliller, “mahrem imamlar”ın itirafları ile karşımızda, azmettiricisi doğrudan Fetullah Gülen olan kanlı bir cinayet var.

Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, 11 yıl önce 25 Mart2009’da Kahramanmaraş'ta bir helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.

Sağolsun Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bir aydır soruşturma konusu olaylarla ilgili dosyadaki çok önemli bilgileri aktarıyor.

Bugün gelinen noktada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit edilmesinde; Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün emniyet, yargı, silahlı kuvvetler, TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ve medya ayağındaki örgüt mensuplarının doğrudan rol aldığı ortaya çıktı.

Tıpkı 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde olduğu gibi Fetullah Gülen, bu cinayetin de; planlanmasından işlenmesine, ardından delillerin karartılması, savcılıktaki soruşturmanın üzerinin örtülmesine kadar 1 numaralı failidir.

FETÖ’den etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Abdullah Önder’in anlatımları, HTS kayıtları ve ByLock yazışmaları, cinayetle ve üstünün örtülmesiyle ilgili Gülen’le görüşmeler yapıldığını ortaya koyuyor.

Bu bilgilerde neler görüyoruz?

Yazıcıoğlu’nun bindiği helikopterin düşmesi sonrası olay yerine gelip cihazları söken iki FETÖ’cü askerin avukatlığını yapan Mustafa Atalar daha önce FETÖ’den tutuklanmış.

Organize cinayetin içinde FETÖ’nün Gaziantep bölge sorumlusu Mehmet Kocatürk ve FETÖ tepe yöneticisi Barbaros Kocakurt da var. Gülen’le irtibatı, doğrudan Barboros Kocakurt kuruyor.

Gülen, sanıkların avukatlığını örgüt üyesi Mustafa Atalar’ın yapmasını, “bomba” olarak nitelendiriyor, “Ortaya çıkarsa altından kalkamayız” diyor.

FETÖ Elazığ il imamının ByLock yazışmasında; “Büyüğümüzle görüştük, Yazıcıoğlu hadisesini hallettik” deniyor.

İtirafçı Abdullah Önder, avukat Mustafa Atalar’ın elinde Yazıcıoğlu’nun ölmeden önce çekilmiş görüntülerinin olduğunu, izlemek istediğinde ise “İzlemeye yetkin yok, zaten görüntüleri yüreğin kaldırmaz, bunlar ortaya çıkarsa yer yerinden oynar” dediğini anlatıyor.

Helikopterin enkazına 3 gün sonra ulaşıldı. Helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanında bulunan gazeteci İsmail Güneş, kazadan yaralı olarak kurtuldu. 112'yi arayarak dakikalarca konuştu. Buna rağmen enkazın yeri bulunamadı. Çünkü kontrol TİB’de idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİB için 15 Temmuz’dan sonra, "Bütün pisliklerin kaynağı orası." demiş ve TİB kapatılmıştı.

İsmail Güneş 3 gün sonra ölü olarak bulundu. Güneş'in çenesinin kırık olduğu anlaşıldı. Telefonda dakikalarca yardım isteyen Güneş'in çenesinin kırık olması cinayet şüphelerini artırmıştı

Gülen, milletin has evlâdı Muhsin Yazıcıoğlu’nu neden öldürttü?

Çünkü FETÖ elebaşı, kendinin “Mehdi” olduğuna inanıyor ve Yazıcıoğlu’nu da önündeki büyük engellerden biri olarak görüyordu.

Yazıcıoğlu, bir televizyon programında,“devlet içinde çetelere müsaade edilemez” demişti. Bu Gülen’i ürküttü.

Nitekim Fetullah Gülen, Yazıcıoğlu'nun ölümünden 5 gün sonra, “Alperenler ve Liyakat” başlıklı konuşmasında "Aldanırsanız, böyle kurban gidersiniz, bir perşembe günü akşamı vefat edersiniz, bir cuma günü cenazenize ulaşırlar.” dedi.

Kamuoyunun beklentisi, Yazıcıoğlu cinayeti davasının bir an önce sonuçlanmasıdır.