Ersoy DEDE

ersoydede@stargazete.com

FETÖ'den maden oyunu

- Ersoy DEDE tüm yazıları

Fetö’nün pek çok yerde yeniden kafa göstermeye çalıştığını görüyorsunuz.. Bu durum, güçlü oldukları ya da yeniden güç kazanabilecekleri anlamına gelmiyor. Fakat 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimininin üzerinden 4 yıl geçmişken hâlâ kendilerine nefes alanı açabiliyor olmaları açıkçası üzerinde çalışılması gereken bir konu..

***

Geçenlerde Akit Gazetesi, manşetten verdi ...

İşadamı Serkan Kodaloğlu 5 Eylül 2018 tarihinde 5. Grup maden ihalesine katılıyor. En yüksek bedeli vererek ihaleyi kazanıyor. Fakat ruhsat olarak kendisine 5. Grup değil 2. Grup onayı geliyor. Elindeki bu ruhsatla değerli taş değil, misal mermer çıkarabiliyor.. Bir yanlışlık oluyor anlayacağınız.. Bu durumu Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) bildiriyor. Kendisine de zaten hata olduğu ve düzeltileceği bilgisi iletiliyor. Fakat bu arada 28 Şubat 2019 tarihinde bir yasa çıkıyor. Yeni yasaya göre, “4. Grup ruhsatların bulunduğu yerde 5. Grup ruhsatı verilemez” deniliyor.. Ancak bu değişiklik aslında bir sene önce ruhsatını alan fakat bir hata sonucu belgesine ulaşamayan Kodaloğlu’nu bağlamıyor..

Ya da ona söylenen bu.. Ancak bu sırada başka bir gelişme yaşanıyor.. Kodaloğlu’na verilmeyen arama izni, başka bir madencilik firmasına veriliyor. Bu kim? Bıçakçılar AŞ isimli bir firma.. Sahibi, halen FETÖ’den yargılanan ve davası devam eden Mehmet Bıçakçılar. Bu kişinin Fetö’den yargılandığı ortaya çıkınca MAPEG bu şahsın arama izinlerini iptal ediyor.. Sonra, ortaya Dost Madencilik adı altında bir başka firma çıkıyor ve maden arama iznini bu firma alıyor. Peki bu firmanın sahibi kim? Sıkı durun söylüyorum, o da Bıçakçılar.. FETÖ’den yargılananların yakın akrabaları dahi kamudan el çektirilmişken, FETÖ’den yargılanmış herkes bürokrasiden atılmışken FETÖ’den yargılanan birinin maden arama izni alabilmiş olması anlaşılır gibi değil.. Ha.. Bu Mehmet Bıçakçılar aklanır gelir, davadan beraat eder sonra istediği ihaleye girer alır. Ama bu mevcut durumda yanlış giden bir şeyler var gibi geliyor bana.. Arz etmiş olalım..