Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Galatasaray hakem yardımıyla

Kıyasıya bir maç oldu.. Keyifli, bol pozisyonlu.. G.Saray, maça neredeyse golle başladı. Donk’un başlattığı pozisyonda Onyekuru, ceza yayı üzerinde topu Feghouli ile buluşturdu. O da muhteşem vurdu, 90 tabir edilen yere. Ancak Rize pes etmedi.. Aminu. Boldrin ve Muriç ile rakip defansı sürekli rahatsız etti. Melnjak’ın gollük vuruşunu Marcao kesti.. Morozyuk’un f rikik vuruşunda top iki direğin birleştiği yerde patladı.. Belki de bu G.Saray için bir ikaz sinyaliydi.. Hakem Serkan Çınar’ın VAR’a gidip verdiği penaltı kararı doğruydu.. Çünkü Rizeli futbolcu, dirseğiyle Marcao’ya vuruyordu. Ancak Diagne penaltıyı direği nişanlayınca G.Saray belki de maçı koparma fırsatını kaçırdı.. İlk yarının son 10 dakikasında Rize akın akın geldi adeta.. Bunlardan birinde Muriç ceza yayı üzerinde üç rakibinden sıyrılıp Muslera’yı şık bir vuruşla mağlup etti..

İkinci yarıya başlarken Terim’den beklediğimiz Donk-Emre Akbaba değişikliği ancak 61’de geldi. Çünkü orta saha üretkenliği azalmıştı. Dakikalar ilerledikçe Aslan iki net fırsat buldu. Birinde Mariano’nun, diğerinde Diagne’nin vuruşlarında Gökhan gole izin vermedi. Rize’nin tehlikeli atağında da Morozyuk golle burun buruna geldi. Muslera duvar oldu. Samudio’nun üst direkten dönen topu da unutmamak gerekir.. Maçın en talihsiz anı Akbaba’nın ayağının kırılmasıydı.. Bu pozisyonda Samudio ağır bir kararla kırmızı görünce Rize 10 kişi kaldı.. Yine de pes etmeyen Rize, Aminu ile 2-1’i yakaladı.

90+2’de hakem Serkan Çınar  VAR’a gitmesine rağmen, Onyekuru’ya müdahale edilmediğini göremedi ve bu pozisyona penaltı çaldı. İlk penaltıyı kaçıran Diagne arkadaşlarının itirazına rağmen topun başına geldi ve golü yaptı. Diagne, 90+7’de de galibiyete imzasını attı.. Bu gol şampiyonluğun habercisiydi..