Yakup KÖSE

ykose@star.com.tr

Hiç ders almamışlar

- Yakup KÖSE tüm yazıları

Yine başladılar kendi kitlelerini aptal yerine koymaya. Cumhurbaşkanı seçimi öncesi nasıl yalan söyledilerse belediye seçimi öncesi de aynı ahlaksızlığa devam ediyorlar. Seçim günü yaklaştıkça yalan dozunu arttıracaklardır. Seçim sonrası da "Zaten biz de öyle olmayacağını biliyorduk ama söylemek zorundaydık" deyip yüzsüzce ahkâm kesmeye devam edecekler. Evet yalan söylemek zorundalar çünkü bunun için fonlanıyorlar.

Bugünlerde kendilerini ve kitlelerini, "AKP İstanbul ve Ankara için belediye başkanı adayı bulamıyor" yalanına inandırmaya çalışıyorlar. Evet ahmakça bir söylem ama hitap ettikleri kesim her şeye inanmaya müsait olduğundan yalanda sınır tanımıyorlar. Oy pusulasında CHP'ye vurulan mührün uçup Ak Parti'ye konduğuna inanan ve bunu sosyal medyada yüzbinlerce hesaptan paylaşan bir kitle için, "AKP İstanbul ve Ankara için belediye başkanı adayı bulamıyor" yalanı çok basit kalıyor. Kitleleri böylesine basit yalanları hak etmiyor, daha esaslı yalanları hak ediyorlar!

Mezkûr yalana inanmayanlara da kızıyorlar. Her yerde "AKP İstanbul ve Ankara için belediye başkanı adayı bulamıyor" diye söylenmesi gerekiyormuş. CHP Genel Başkanı Özgür Özel neden bunu dile getirmiyormuş?

Bir önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu size inandı da ne oldu, akıbeti belli! Şimdilerde Ankara'da küçük bir büroda ömür dolduruyor.

Olmayan anket rakamlarını ekranlarda saymalar, kendi zanlarını içerinden bilgi diye aktarmalar... Her şaklabanlığı deniyorlar.

Destekledikleri ittifak paramparça olduğu gibi ittifakın unsurları kendi içlerinde de paramparça. İP'in hali ortada. Partiden istifa eden edene. CHP'nin başına 'yenilik' diye getirilen Özgür Özel'in silikliği ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'ye genel başkan olma hırsı CHP'nin içten içe fokurdadığının göstergesi.

İBB binasına gelen Özgür Özel'i İmamoğlu'nun kırmızı halı ve zabıta kortejiyle karşılaması sosyal medyada mizah konusu yapılırken, İmamoğlu'nun ziyaret sırasında Özel'i aşağılayıcı tavrı da aşikârdı.

AK Parti aday bolluğundan adaylarını açıklamakta acele etmezken, "AKP İstanbul ve Ankara için belediye başkanı adayı bulamıyor" diye yalan uydurmak da işi iyice aymazlığa vurduklarının göstergesi. Ne oldu, bağlı olduğunuz ajanslarınız yaratıcı yalanlar üretemiyorlar mı? Yoksa hepsini Cumhurbaşkanı seçiminde harcadılar mı?

AK Parti belediye başkan adaylarını açıklayana kadar kendilerini bu yalanla avutacaklar. Adaylar açıklandıktan sonra hangi yalanları piyasaya sürecekler bakalım!