Halime KÖKCE

hkokce@star.com.tr

İnsani ara!

- Halime KÖKCE tüm yazıları

İsrail'in, Gazze'ye yağdırdığı bombalara süreli şekilde ara vermesi tüm metinlerde "insani ara" şeklinde ifade ediliyor. "Hakikat sonrası" dedikleri durum böyle bir şey mi? Vahşeti, insanlıktan çıkmayı o kadar yükseltiyorsunuz ki, katliama kısa bir dinlenme arası verdiğinizde bunun adı "insani ara" oluyor.

45 günde 6 bine yakın çocuğun katledildiğini düşününce Gazze'nin bombalanmadığı her vakit onlarca çocuğun hayatta kalması demek. Boşuna "insani ara" demiyoruz!

Esir takası için verişmiş bir mola!

'İnsani ara' bittiğinde ne diyeceğiz?

İsrail soykırıma kaldığı yerden devam etmeye başladığında!

Hamas terör örgütü değildir, İsrail terör devletidir!

Topraklarınız işgal edildiğinde ne yaparsınız?

Her beraber direnirsiniz. Kendinizi savunursunuz. Nefsi müdafaadır bu.

Tıpkı Türkiye'nin belli başlı yerleri Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar tarafından işgal edildiğinde yaptığımız gibi Filistin halkı da direniyor.

Biz adına Kuvva-i Milliye demiştik. Filistin'de bunun adı bugün Hamas'tır, dün Filistin Kurtuluş Örgütü'ydü.

İşgal son bulmadıkça direniş devam edecektir.

Hamas'ı El Fetih'leştirmeyi başarırlarsa adı başka yeni bir direniş illaki örgütlenecektir.

Bugün katledilen 6 bin çocuk kadar yetim ve öksüz kalan var. Onların şahadet yemini devam ettiği müddetçe İsrail Ortadoğu'da gün yüzü görmeyecek.

Ez cümle Filistin direnişi sönmeyecek.

Filistin toprakları 1948'den bu yana sistematik olarak işgal ediliyor. İsrail'in terör örgütlerince kurulmuş olduğu olduğu gerçeğine rağmen öncesini karıştırmıyoruz. Hatta "1967 sınırlarında iki devletli çözüm" derken BM güvencesi altında İsrail'in Filistin'i işgalini meşrulaştırmışız bile. Dolayısıyla "Hamas terör örgütüdür" demek, Filistin halkı kendini savunmasın, tıpkı Batı Şeria'daki gibi işgali derinleştirebilsin ve giderek bölük pörçük edilmiş Batı Şeria'dan da geriye bir şey kalmasın demek.

İsrail ise bir terör devletidir. Çünkü hiçbir uluslararası hukuk kuralına uymamaktadır. Yerinden ettiği Filistinlilerin evlerine, dükkanlarına, tarlalarına el koymakta, yurtlarına dönmelerine kabule ise asla yanaşmamaktadır.

Bugün Esad'ın zulmünden dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan 10 milyona yakın Suriyelinin ülkelerine öyle ya da böyle dönebileceklerinden kimsenin şüphesi yoktur.

Rusya ve Ukrayna savaşından dolayı ülkelerinden çıkan Ukraynalılar, "Döndüğümüzde acaba evlerimiz hala bizim olacak mı?" endişesi taşımıyor.

İsrail; on yıllardır yardımların dahi sadece kendi kontrolünde girebildiği bir açık hava hapishanesini (toplama kampı da diyebilirsiniz) 45 gündür aralıksız bombalayarak, hastane, okul, ibadethane ayrımı yapmadan tüm sivil hedefleri vurarak savaş suçu işliyor.

Bu konuda kimseye hesap vermek zorunda hissetmiyor.

Katliamlarına ses çıkartanlara karşı da "Anti-semitizm" adlı susturuculu silahını kullanıyor.

İsrail'in sınırlarını bilen var mı?

İki anlamda da sorabiliriz bu soruyu? İsrail'in katliamlarının sınırını bilen bar mı? "Bunu da yapmaz herhalde" diyebileceğimiz bir şey mesela. Ya da İsrail'i ne durdurur? Kaç çocuk öldürdüğünde iştahı kesilir? Bilmiyoruz.

Peki İsrail'in devlet sınırlarını bilen var mı? Kafalarındakini sormuyorum. Ürdün ve Mısır'a kadar olan tüm Filistin'i ele geçirse, tüm Filistinlileri de Sina Çölüne sürse Yeşaya kehaneti yine de gerçekleşmiş olmayacak, biliyoruz artık. İsrail'in teo-politik sınırları Türkiye'nin bir kısmını dahi içine alıyor.

O değil de, hani ders kitaplarında öğrencilere öğrettiğimiz Türkiye'nin siyasi sınırlarını gösteren haritası gibi bir haritası var mı İsrail'in?

"İsrail Yahudilerin için güvenli vatan" tezi çöktü!

İsrail'in işgal stratejisinin ilk ayağını oluşturuyor dünyadaki Yahudi nüfusunu Filistin'e taşımak. Bu Avrupa'daki Yahudi düşmanlığı ve Nazı soykırımı ile kitlesel bir hal almıştı.

İsrail, "yerleşim yerleri" adı altındaki işgalini hali hazırda dünyadan Yahudi nüfusu çekerek meşrulaştırmaya çalışıyor.

45 gündür dünyanın gözü önünde süren soykırımdan sonra kendi vatandaşları İsrail'i terk etmeye başladı. 800 bine yakın İsraillinin ülkeden ayrıldığı söyleniyor.

"İsrail Yahudiler için güvenli vatan" tezi, bizatihi İsrail tarafından çökertildi.