Yakup KÖSE

ykose@star.com.tr

İnsanlık kolilenmez

- Yakup KÖSE tüm yazıları

Oy uğruna ırkçılık bataklığına saplanan saplanana. Bataklığa en son düşen parti Yeniden Refah oldu. Partinin İstanbul Fatih ilçesi belediye başkan adayı Halit Özkarataşlıoğlu sosyal medya için hazırlattığı animasyon filminde, Türkiye'ye sığınanları kolilere doldurup uçakla ülkeden gönderiyor.

Hangi ırktan veya inançtan olursa olsun insanı kolilere koyulacak mal gibi görmek ve göstermek ırkçılık bataklığının dip seviyesidir. Bu manada Yeniden Refah Partisi ırkçılığa hızlı bir giriş yaptı!

Gelen tepkiler üzerine Yeni Refah Partisi meşum filmi silmek zorunda kaldı. Lakin bir şey sosyal medyaya düştü mü onu tamamen kaldırmak, unutturmak zor. Nitekim ırkçı animasyon 2024 yerel seçimlerinin unutulmazları arasına şimdiden girmiş oldu.

"Göçmen, sığınmacı, mülteci, muhacir", nasıl tanımlarsanız tanımlayın nihayetin insandan, bir candan bahsediyoruz. Bu kişilerinin bazıları yasal yollarla Türkiye'ye girmemiş olabilirler. Bize yakışan, bu kişileri sınır dışı ederken insanca muamelede bulunup insana yakışır şekilde göndermek. Kolileyip uçağın bagaj kısmında göndermek değil.

Evet, Türkiye'deki "Göçmen, sığınmacı, mülteci, muhacir"lerden dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıları dile getirmek, çözüm yollarını konuşmakla onları kolilere doldurup göndermek bir değildir. Biri insanlık diğeri ırkçılıktır.

Bu ırkçılık salgınından da en çok çocuklarımız etkilenmektedir. Okullarda akran zorbalığının yanında bir de ırkçı zorbalık vakaları artmaktadır.

Irkçılık her toplum için büyük bir tehlikedir. Irkçı kendi kavmini savunduğunu iddia eder ama kavmine en büyük kötülüğü de kendi yapar. Irkçılığın hâkim olduğu toplumlar gelişemez. Kendilerini kapattık dar dünyalarında, cahillikleriyle çürüyüp giderler.

Siyasetçiler hitap ettikleri cemiyetin haklarını savunurken aynı zamanda cemiyetinin seviyesini de yükseltmeyi gaye edinmelilerdir. Yeni Refah'ın belediye başkan adayının yaptığı gibi cemiyeti bataklığın dibine çekmek siyaset değildir.

Yeniden Refah'nın Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisini politik pazarlık uğruna harcarken kadrosuna sahip çıkamadığı görülüyor. Makamlar geçicidir ama insanlık kalıcı. Aklı geçici olana değil kalıcı olana yormak gerek.