Ali Sami ALKIŞ

asalkis@stargazete.com

Jailson’un füzesi imdada yetişti!..

- Ali Sami ALKIŞ tüm yazıları

Fenerbahçe 1-0 öne geçene kadar öylesine iyiydi ki, evsahibi ekip, rakibinin kalesine henüz gidememişti bile... Sarı-lacivertliler tempolu baskıları sırasında; seri/doğru/etkili paslarıyla Rize savunmasının aklını karıştırıyordu. Ancak gol, böyle teknik olarak zenginleştirilmiş bir pozisyonla değil; duran topla geldi. Ceza yayını içinde topa elle müdahale, neredeyse penaltı gibi bir serbest atış kazandırdı. Deniz Türüç, kavisli şahane vuruşuyla takımını öne geçirdi.

Ancak ne var ki, maçta öne geçiş; F.Bahçe’nin iştahlı yüklenişini biraz frenledi. Rize, bunu fırsata çevirip 4 dakika sonra eşitliği yakaladı. Rizeli Abarhoun, yere çok yakın mesafeden kafa vuruşunu yaparken, Zanka’nın dizi şakağında patladı. Darbenin şiddetiyle, uzun süre acının etkisini yaşadı.

***

İlk devrede, Vedat Muriç’in yere düşüşünde; penaltı beklentisi oldu ama, devam kararı doğruydu. Kendini biraz abartılı yere bırakmıştı. Rize savunması, Vedat Muriç’i durdurmak için; ona karşı biraz sert oynasa da, etkili oldu. Ona nefes aldırmadılar.

Aslında Luiz Gustavo’ya da haşin girişimler oldu. Fakat hakeme kontrolsuz/sert/sürekli itirazdan ikinci sarıya kaşınır gibiydi. Arkadaşları uyarıp sakinleştirmese, çoktan saha dışındaydı...

***

F.Bahçe, yediği golün etkisi ile bir süre ne yapacağını şaşırmış gibiydi. Fakat çabuk toparlandı ve baştaki atak üstünlüğünü yeniden ele geçirdi.

Rize, rakibinin baskısını bilinçli ve yerinde müdahaleleriyle kontrol altında tutabiliyordu. İşte bu yüzden, F.Bahçe’nin atak sayısı fazla olduğu halde, sonuç alıcı pozisyon sayısı, yüksek değildi. Ama Jailson, füzesiyle bu açığı kapattı.