Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Kadıköy’de Türk işi El Clasico!

- Aydın BAYRAM tüm yazıları

Türkiye Ligleri’nin ‘El Clasico’sunu izliyorum.. Bir yanda Fenerbahçe, diğer yanda Galatasaray. Ezeli rakibine 20 yıldır Kadıköy’de yenilmediği için psikolojik üstünlüğünü elinde bulunduran Kanarya’da biraz Mathieu Valbuena, biraz da Eljif Elmas çabalıyor. Beşiktaş’ın Başakşehir’i yenmesiyle şampiyonluk için daha da umutlanan, Fener’i devirmesi halinde puan farkını 3’e indirme şansını yakalayan Cim-Bom ise Feghouli ile orta saha üstünlüğünü eline geçirmeye çalışıp sonuca gitmeye uğraşıyor. Karşılaşma karşılıklı cılız ataklarla geçerken, kırılma anı 45.dakikada yaşandı. Defansın arkasına sarkan Mbaye Diagne’yi Hasan Ali Kaldırım elişle çekip düşürdü. 

Hakem Ali Palabıyık önce sarı verdi.. Ardından yoğun itirazlar sonucu ‘VAR’a gidip inceleme yaptı ve kırmızı kartını çıkardı.. Bana göre de kırmızı doğruydu.. İlk yarıda iki pozisyon aklımda kaldı. Birinde Valbuena’nın şutu auta gitti.. Diğerinde de Sofiane Feghouli’nin vuruşunu Harun çıkardı.. Koskoca 45 dakikanın özeti bu..

İkinci yarıda Fatih Terim gerekli hamleyi yaptı.. Rakip eksilince, etkisiz Faslı Younes Belhanda’yı çıkardı, Emre Akbaba’yı sahaya sürüp forveti beslemeyi planladı. 

Ersun Yanal ise Moses ile Dirar’ın yerlerini değiştirdi. Cim-Bom baskıyı artırdı, sağlı sollu gelmeye başladı. Önce Mariano’nun vuruşu az farkla auta gitti.. Ardından Linnes’in şutunda Harun panter kesildi ve parmaklarıyla dokunduğu top direğe çarpıp kornere çıktı.. 

Feghouli’nin nefis ortasında arka direğe koşan Onyekuru kafa vuruşuyla ağları sarstı.. Bu kez sahneye Eljif Elmas çıktı. Dirar’ın pasında G.Saray defansının arasına sarkıp kaleci Muslera’yı mağlup etti.. Feghouli faul bekledi ama hakem dikkate almadı.. Soldado ile Diagne ise derbinin etkisiz elemanlarıydı.. Terim’in Sinan ve Yunan forvet Kostas Mitroglou hamlesi işe yaramadı..

Sonuçta Galatasaray 10 kişi kalan rakibi Fener’i yenemeyerek büyük bir fırsatı kaçırdı.. Sarı-Lacivertliler ise evinde yenilmeme geleneğini sürdürüp altın değerinde 1 puan aldı.