Ziya ŞENGÜL

sporstar@stargazete.com

Keyifli maçın avantajlısı Fener

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında nasıl bir sonuç alacağı merak konusuydu. Çünkü geçtiğimiz pazar günü yine Vodafone Park’ta lig için oynanan derbide Fenerbahçe, Beşiktaş’a 3-1 gibi farklı bir skorla boyun eğmişti. Beşiktaş Negredo’nun golüyle maçın erken dakikalarında öne geçti. Hemen ardından Fenerbahçe Soldado ile bu golün karşılığını verdi. Caner’in direkten dönen topu talihsizlik oldu. Talisca’nın gol vuruşunu Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel çok iyi çıkardı. Kanarya’nın iyi oynayan futbolcusu Alper Potuk öyle gereksiz kart gördü ki, takımını 10 kişi bıraktı.

Mehmet Ekici’nin güzel pasını Şener gole çevirince Fenerbahçe ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi. Maçın ilk yarısında heyecanlı goller ve renk veren bir oyuna şahit olmuştuk. İkinci yarıda Beşiktaş’ta oyuna giren Quaresma bir kaç dakika içinde kırmızı kartla oyun dışı kaldığı sırada zevkli geçtiğini zannettiğimiz maçı gereksiz bir şekilde gerginliğe itti. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel adeta kırmızı karta davetiye çıkardı. Böylesine derbide 9 kişi kalmış Fenerbahçe elbette takım halinde zorlanacaktı. Talisca ile Beşiktaş’ın maçı eşitleyen golü gelince maçın son dakikaları git gellere sahne oldu.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’a gelecek olursak, bu kadar karşılıklı kartları göstermesi, oyuncuların saha dışına davetiye çıkartması bence maç hakeminin şanssızlık anlarıydı. Eğer her iki tarafın futbolcuları hakeme biraz yardım etmiş olsaydı, bunların hiç birisi yaşanmazdı.

Kısacası karşılıklı atılan gollerle maçın noktalanmış olmasına rağmen bence Fenerbahçe avantajlı skor elde etmiş oldu.

Çünkü karşılaşmanın rövanşı Ülker Stadı’nda olacağına göre rakip sahada atılan iki gol elbette kendi sahanda avantaj temin eder.