Ardan ZENTÜRK

azenturk@stargazete.com

Millet, Atatürk’ü size karşı korur, bilin…

- Ardan ZENTÜRK tüm yazıları

Başlıktaki uyarı, iki de bir, “biz Mustafa Kemal’in kurduğu, cumhuriyeti kurmuş partiyiz” diye ortalığa dökülen bugünün CHP kadrosuna dönüktür…

Tarihi gerçek gösteriyor, CHP’nin ilk genel başkanı Gazi’dir, parti, tek parti yönetimi çerçevesinde Kuvvayı Milliye’nin çatı örgütü olarak cumhuriyetin kurucusudur.

Ama…

Bu tarihi gerçek, bugünün CHP kadrolarının bu mirasın takipçisi oldukları, Mustafa Kemal’in meşru çizgisini sürdürdükleri demek değildir.

Önce de çok belirttik

(1) Amerikan emperyalizminin Türkiye’nin üzerine saldığı FETÖ ve PKK proje örgütleriyle teması meşrulaştırmaya çalışan bir kadronun Gazi Mustafa Kemal ile ne alakası olur?

Gazi emperyalizmin sızma noktasını biliyordu…

CHP’nin bugünkü kadrosunun başı sıkıştığında gölgesine sığındığı Mustafa Kemal’in, PKK ve onun uzantısındaki HDP isimli “kuruluş şifresi yabancı istihbaratların kasasında saklı” örgütlere karşı ne yapacağını tarih bize gösteriyor.

Düşünce dünyamızın Kuvvayı Milliye namusu taşıyan isimlerinden Ceyhun Bozkurt’un 24 TV’deki ModeratörGece konukluğunda Türkiye’nin gündemine getirdiği 15 Haziran 1919 tarihli Diyarbakır Valiliği’ne yazılmış Gazi’ye ait

Samsun’a çıktığı an itibariyle, İngiltere’nin Diyarbakır’a gönderdiği casus Yüzbaşı Noel aracılığıyla Kuvvayı Milliye’yi sırtından vurma planını ortadan kaldıran Mustafa Kemal ve Selahattin Demirtaş’ın kankası Ekrem İmamoğlu öyle mi?

Siz, bu ülkenin gerçek Kuvvacılarını aptal mı sanıyorsunuz?

Mustafa Kemal, bakın, Diyarbakırlı Cemilpaşazade Kasım Bey’e yazdığı mektupta da ‘Kürtlerin devletten ayrılarak İngilizlerin himayesinde bağımsız bir Kürdistan kurmaları teorisini tasvip etmem’ diyordu ama, şu sözleri, “bekayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin son grup toplantısında kürsüye çıkardığı şehit kızı, TRT Kurdi’nin muhabiri Gülay Demir, Gazi’nin 100 yıl önce güvendiği ve milli mücadelede sırtını dayadığı o kahraman, fedakar ve silah arkadaşı Kürt dedelerin günümüzde kendini gösteren şerefli bir yüzüdür.

Mustafa Kemal’in izinden yürüyen bir partiysen, Gülay senin kürsünde olmalıydı, sen, Selahattin Demirtaş’ın doğum günlerini kutlayıp, kıymeti kendinden menkul tiyatrosunda boy gösterirsen, ne arasın orada?..

Topla dağdakileri yanı başına ileride sokakta da lazım olurlar…

CHP tabanındaki sessizlik, ürkütücü…

Her milli beka mücadelesinde açıklamalarıyla milletinin yanında yer alan Deniz Baykal’ı, FETÖ ürünü bir kaset kumpasıyla deviren kadro, FETÖ-PKK ile temas halinde emperyalizmin işbirlikçiliğini kendine yakıştırıyor olabilir.

Ama bu duruşa, İzmir veya 10’ncu Yıl Marşı duyduğunda ayağa kalkan geniş bir kitlenin sessiz kalması ürkütücüdür.

Bu, emperyalizmin, yıllardır sürdürdüğü kampanya sonucunda, “milli beka mücadelesinde en güçlü reflekse sahip olması gereken” bir kesimin beynine hakim olduğunu göstermektedir, acı bir sonuç kuşkusuz…

Bu soruna AK Parti veya MHP kadrolarından önce, Kuvvayı Milliye ruhunu içinde taşıyan, Gazi Mustafa Kemal’in bu topraklardaki meşru mirasını tartışmayan ve 1919 ilkeleriyle yaşayan kesimin el koyması gerekmektedir.

Bir gün yaparlar mı, bilemem, hatta artık şüphe içindeyim.

(1) https://www.star.com.tr/yazar/gazi-kalkip-gelse-seni-asardi-kemal-yazi-1348565/