Ali Sami ALKIŞ

asalkis@stargazete.com

Nadir’e kırmızı kart fiyaskosu!

- Ali Sami ALKIŞ tüm yazıları

Tuhaf bir maç olacağı, daha baştan belli olmuştu... Beşiktaş’ın iki golü iptal edildi; Dyabi’nin kale direğini yalayarak auta giden üçüncüsü de gol olsaydı, o da ofsayt gerekçesiyle iptal edilecekti.

Sonra... Nadir’in oyundan atıldığı, o inanılmaz an geldi. 12’inci dakikadaki pozisyonda, Vida rakibinin arkasından ayağını koltuk altından uzatıp öyle bir kaldırdı ki, Nadir yüzüne darbe aldı... G.Birliği futbolcusu, gözü önünde olan pozisyona, hakem tarzan kalınca itirazlara başladı. Çocuk derdini anlatamıyordu. Çaresizliğinin bedelini, kırmızı kartla gördü. Kusura bakmayın; kaba da kaçsa, bu duruma “Yuh” diyeceğim.

Türkiye’nin problemi şu... Hakemin pozisyonu atlamasını vazgeçtim; aynı itirazları Vida yapsaydı, daha 12’inci dakikada öyle bir kırmızı kart çıkar mıydı? Mesele burada!

36’da Yasin’e gösterilen kırmızı karta ise, bir şey söylenemez... Öyle bir çift dalışa, öyle bir sert darbeye, başka yapılacak bir şey yoktu.

Tamam da; ilk kırmızı kart ve öncesi için, Avrupa’da o hakemi defterden silerler.

***

Beşiktaş gollerinin ofsaytla iptal edilmesi, mazeret olarak gösterilemez. “Atıyorum sayılmıyor, ne yapayım” diyemezsin. Adam gibi atacaksın. Aslında VAR; kritik noktalarda çıplak gözle asla farkedilemeyecek ofsaytları, iyi ve doğru değerlendirdi.

Fakat evsahibine gelince... İki futbolcusu oyundan atılan bir rakibe karşı, devre arasına 1-0 yenik girmek; aslında utanç vesilesidir.

Beşiktaş, bu utancın tetikleyici tepkisiyle; ikinci yarıya golle başladı. Sonunda maçı farklı aldı ama; biri haksız atılmış iki kişi eksikle çökertilmiş bir takımı yendiler diye fazla kabarmasınlar.