Ersoy DEDE

ersoydede@stargazete.com

Oda Tv ne yapmaya çalışıyor?

- Ersoy DEDE tüm yazıları

Soner Yalçın'ın Oda Tv'si şehit MİT mensubumuzun kimliğini vesairesini yayınladı. Sadece bununla da kalmadı, hangi coğrafyalarda hangi şartlarda devlet görevlilerimizin bulunduğuna dair, kontrespiyonaj faaliyeti kapsamında açık bir ifşaatta bulundu.. Bakın çok ciddi bir tablo var ortada.. 15 Temmuz ihanetini yaşamış bir memlekette nasıl bir sıcak levhada oturduğumuzu anlayın.. Soruyorum.. Oda Tv bu bilgiye nasıl ulaştı? Kimler, şehidimizin fotoğrafı dahil, defnedildiği kabristan, gönderilen çiçekte yazan mesaj, o mesajı yazan kişiye dair ODA TV'ye bilgi uçurdu?.. Yoksa hâlâ MİT içerisinde, ODA Tv'nin de bağlı olduğu servislerle bağını kopartmamış çift taraflı ajanlar mı var?..

***

Bakın değerli dostlar. Başta Barolar Birliği başkanı ve CHP olmak üzere hepsi arka çıktı Soner Yalçın'a.. Dediler ki; 'bu yayını, habercilik kapsamında değerlendirin'.. Üzgünüm o işler öyle olmuyor. Gelin bir kaç örnekle nasıl olduğunu anlatalım..

***

BBC'de en etkili programlardan biri olan Hard Talk'a katılmıştı Can Dündar.. Soru soran tarafında, deneyimli gazeteci Stephen Sackur.. 1986’dan beri Ortadoğu çalışan deneyimli bir savaş muhabiri.. Mit Tırları ihanetini sorduğunda Can Dündar, bunun Türkiye'nin İranGate'i olduğunu söyledi. Yaptığının bir gazetecilikten başka bir şey olmadığını anlattı.. Sackur ise cevaben dedi ki; ".. Bilmiyor olamazsınız, bu yaptığınız bütün gelişmiş ülkelerde suçtur.. Bunun bir devlet sırrı olduğunu bilmeniz gerekiyordu... Kendinizi İngiliz bir gazeteci olarak görün, İngiliz hükümetinin gizli operasyonlarını açığa çıkarmak da suçtur. Bu, ABD'de de böyledir. Türk ordusu personelini ve diğerlerini riske atmak gibi durumları da göz önünde bulundurmak sizin sorumluluğunuz ve göreviniz...."Evet can Dündar, BBC canlı yayınında almıştı bu dersi. Tüm dünyanın gözü önünde. Ama onu kullanan servisler zaten durumun farkında değil miydi?..

***

Julian Assange, ABD'nin devlet sırlarını ortaya döken belgeleri sızdırdığı vakit, Başkan tarafından "vatan haini" ilan edildi. Ardından başkan yardımcısı da ‘terörist’ dedi Assange için.. Bradley Manning.. ABD ordusunun Irak ve Afganistan’da yol açtığı sivil ölümlere dair belgeler sızdırdı çeşitli gazetelere.. Bunun üzerine Manning tutuklandı ve 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dahası içeride akıl almaz işkencelere maruz kaldı.

***

Edward Snowden.. 2013’te bir CIA ve Ulusal Güvenlik Dairesi elemanıydı.. ABD’nin 122 devlet ve hükümet başkanının dinlendiğini iddia ederek bazı belgeler çıkardı.. Bu belgelerin bir kısmı da The Guardian gazetesinde yayınlandı.. The Guardian’dan önce bu belgeler Amerikan CNN televizyonuna da geldi. CNN editoryel bir kararla böyle bir haberi yapmayı reddetti.. Guardian ise bu belgelerin çok küçük bir kısmını yayınladı. Ardından, Guardian Genel Yayın Yönetmeni Alan Rusbridger, gazetesini kurtarmak adına, bütün çalışanlarıyla birlikte, ellerinde matkap ya da beton taşlama makinesi ile bilgisayarların hard disc’lerini paramparça etti..

***

Oda Tv’nin, gizli görevdeki bir devlet görevlisini ifşa etmesi PostModern Mit Tırları İhanetidir. Gidebildiği yere kadar gitmesi gerekir.

***

Bu arada, Oda Tv’nin referans olarak gösterdiği İP’li Ümit Özdağ’ın, bu haberden bir kaç gün önce yaptığı ifşaatı da yok saymamak lazım. Eğer bir parça devlet adamı sorumluluğu varsa Ümit Özdağ’da, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep edip kendini ihbar eder.. Gider devletiyle, bu sızmanın nereden kaynaklandığı bilgisini paylaşır. Kimse bu hikayeyi basın özgürlüğü falan diye yutturmaya kalkmasın. Bu apaçık devleti meydan okumadır. Cezası ağır olacaktır..