Tanju ÇOLAK

tcolak@stargazete.com

Osmanlıspor hafif sıklet

- Tanju ÇOLAK tüm yazıları

Galatasaray kendinden hem sıklet olarak hem de ekonomik anlamda düşük kaliteli takımlara kendi sahasında hep üstün başlayıp ilk yarıları önde kapatıyor. Arena’daki maçta Galatasaray’a konuk olan Osmanlıspor, sezona Mustafa Reşit Akçay ile iyi başlayıp daha sonra Hamza Hoca’nın gelmesiyle son haftalarda galibiyete hasret bir takıma dönüştü. Onların bu durumu futbol çevrelerini şok etti. Yine söylüyorum, ha Bursaspor, ha Osmanlıspor... İkisi de son haftalarda maşallah kamyon yükü ile gol yiyen takımlar.

Galatasaray ilk yarıyı son 3 haftayı boş geçmeyen Sneijder ve yine haftalardır oynamayan, geçen hafta ile ilk onbirde yer bulan Sinan Gümüş’le birer gol bularak skoru 2-0 yaptı, soyunma odasına yakaladığı büyük avantaj ve bunun verdiği rahatlıkla gitti. Sarı-Kırmızılılar’ın ikinci golünde Sinan Gümüş jeneriklik bir vuruş yaparken, menejerinin feryadının doğruluğunu da tastiklemiş oldu.

3 haftadır gol atan Sneijder, iyi oyun konusunda eski Sneijder’den çok uzak. Yine söylüyorum son 3 haftaya gelene kadar neredeydi Sneijder kardeşimiz? Kaç tane derbi maçı kazandırıp kaç asistle oynadı? Bırakın bu eyyamcılığı. Bursa ve Osmanlı maçında varsın, Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş maçlarında sahada mumla aramadık mı seni?

Galatasaray defansı yine öyle bir hata yaptı ki ofsayt olmasa yine gol yemeden haftayı geçmeyeceklerdi. Allah’tan bu seferki ofsayttan geçersiz sayıldı.

Galatasaray ikinci yarıda 2-0’lık farklı skoru korumak amaçlı geriye çekilip takım savunmasını iyi uyguladı. Teknik Direktör Tudor, Sinan’ın yerine Rodriguez’i oyuna alarak taktik planı değiştirip, sürpriz koşuları rakip arkasına yaptırıp kontrataklarla gol aradı. Hiç olmazsa şu taraftarın biraz olsun yüzü gülsün! Üçüncülük ve Avrupa iddiası devam etsin!