Tanju ÇOLAK

tcolak@stargazete.com

Sezgin’in istifası sadece göstermelik

- Tanju ÇOLAK tüm yazıları

Galatasaray Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin’in, “Bizim takım bir takım puanları bilerek” kaybetti sözü bana göre gaf değil, kendi beynindeki düşüncelerdir. “Sehven ağzımdan çıktı” diyerek hiç kıvırmasın. Sayın Sezgin ne kadar çirkin düşünceli olduğunu tüm kamuoyuna göstermiştir. Böyle bir konuşmayı yapıp Futbol A.Ş’deki futbolla ilgili görevlerinden istifa etmesi yeterli değildir. Çünkü Nasuhi Sezgin’in yönetimdeki Başkan Yardımcılığı görevi devam etmektedir. Adama demezler mi, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” diye.. Sayın Sezgin’in istifası bana göre göstermeliktir. Bu durum başkan Dursun Özbek’in onu kolladığının göstergesidir. Çünkü yönetim kurulunda hala varolması baş- kanın tasarrufundadır. Bence yönetimden de ayrılmalıdır.

Galatasaray Kulübü’nde herkes konuşuyor. Yöneticiler hatta Futbol Direktörü Cenk Ergün de dahil herkes konuşuyor. Ama bunların içinde doğru konuşan bir yöneticiyi bugüne kadar hala göremedik (!)

Galatasaray, Antalyaspor maçında mucizevi bir galibiyet aldı diye yazmış ve eklemiştim: “Bu üç puan yanıltmasın” diye... Evet galibiyet çok değerli ve önemliydi. Galatasaray’a ve yöneticilerine nefes aldırdı. Ancak şimdi daha da önemli bir unsur var: İstikrar. Galatasaray’ın istikrarı sürdürmesi için kendi evindeki Gençlerbirliği maçını kazanması şart. Yalnız Antalyaspor önünde oynanan futbol bize pek de umut vermiyor doğrusu. Teknik direktör Igor Tudor’un gelişiyle değişen en önemli şey takım halinde yapılan savunma. Tudor’la defans düzene girdi. Ayrıca futbolcular daha fazla koşmaya başladı. Tudor futbolcuların fiziksel performanslarını arttırmak için antrenmanların dozajını yükseltti. Daha önce fazla çalışmayan futbolcular dökülmeye başladı. Sneijder ve De Jong bu yüzden sakatlandılar. Çünkü Riekerink döneminde antrenmanları istedikleri gibi yapıyorlar, fazla çalışmaya gerek görmüyorlardı. O nedenle Galatasaray maçlarda bir yarı varsa, diğer yarı kayboluyordu.

Galatasaray’ın Gençlerbirliği maçını kazanacağını sanıyorum. Ancak kolay olmayacağı da bir gerçek. Sarı-Kırmızılılar, Gençler’i üç puanla geçerse, deplasmandaki Trabzonspor maçı daha da anlam kazanacaktır.