Ersoy DEDE

ersoydede@stargazete.com

Terör örgütü propagandası yapmak özgürlük mü?

- Ersoy DEDE tüm yazıları

Bir DHKP-C’li ölüm orucunda hayatını kaybetti.. Bakıyorum sağa sola kimi ölüm orucu eylemini kutsuyor kimi terör örgütü talimatıyla yapılmış bu eylem sırasında hayatını kaybeden o örgüt üyesini.. Gelin şu meseleye biraz yakından bakalım..

***

Arkadaş, ortada terör örgütü DHKP-C’ye adanmış bir ömür var. O örgüt için var olmuş o örgütün talimatıyla da yaşamına son vermiş.. Çok fazla dağıtmak niyetinde değilim. Ama sadece kahraman savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği suikastın etrafına bakarsak bile Ebru Timtik adının defalarca karşımıza çıktığını göreceğiz.. Hatırlayın, o suikastten sadece 20 gün önce, Ebru Timtik, kameralar önüne geçip; “..kimse sonsuza kadar korunamaz, halkın adaleti var, er geç göreceksiniz..” demişti.. 20 gün sonra avukat arkadaşları, kahraman savcımızı şehit etti.. O suikast günü aynı teröristler Ebru Timtik’i arayıp propaganda için strateji belirlediler.. Ardından bir televizyona bağlanan Timtik DHKP-C’li arkadaşlarının haklı olduğunu anlattı.. Hakkında 7 ayrı suçtan arama kaydı varken bir hücre evinde başına 500 bin lira ödül konmuş bir örgüt yöneticisiyle birlikte kalorifer peteğinin arkasına açılmış özel bölmede yakalandı..

***

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, Halkın Hukuk Bürosu'nda avukat olarak çalışan Ebru Timtik hakkında "Yakalanan örgüt mensuplarına örgüt talimatlarını ilettiği, örgütle arasındaki irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı" suçlamaları yapılmıştı. 'Örgüt üyeliği' suçundan Ebru Timtik 13 yıl 6 ay hapse mahkûm edilmişti. Cezaevine girmesinin ardından da yine örgütün talimatıyla ölüm orucuna başladı.. Örgüt emriyle öldü anlayacağınız..

***

Öldü ve posteri İstanbul’un göbeğine asıldı. Ve o posterin altında devletimiz için ‘katil devlet’ sloganları atıldı.. Bakın çok fazla detaya girmeyeceğim.. Sadece bazı karşılaştırmalar yapmanızı istiyorum. Örneğin ABD’de El Kaide’nin propagandasını yapın bakalım. Yapın ya hu.. Bir El Kaide’linin fotoğrafını asın Manhattan’da yüksekçe bir binaya altında ‘katil devlet’ diye bağırın.. Deneyin, denemesi bedava.. Özgürlükler ülkesi ABD’de bakın bakalım ne geliyor başınıza.. Özgürlüğün sembolü Eiffel Kulesi’ne karşı Paris’te bir DEAŞ’lı için tek satır övgü cümlesi kurun bakalım.. İspanya’yı, İtalya’yı, İngiltere’yi tek tek örnekleyebilirim.. Özgürlük özgürlük derken nasıl bir memlekette olduğumuzu aklınızdan çıkarmayın diye hatırlatıyorum.. Sokak sokak terör örgütünün propagandasını yapmanın bile serbest olduğu bu ülkede kimse “..ama özgürlükler..” falan demesin, komik oluyor sonra..