Muhittin BOŞAT

mbosat@stargazete.com

TFF’nin son kullanma tarihi doldu!

- Muhittin BOŞAT tüm yazıları

Halen görevde bulunan TFF Başkanı ve yönetimi yaklaşık olarak 5.5 yıldır iş başında  ve bu zaman dilimi içersinde elle tutulur olumlu bir icraatlarını hatırlamıyorum.

Bu 5.5 yıl içinde zamansız bir şekilde milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı’nın görevine son verildi. Ardından göreve gelen Fatih Terim  döneminde ise hiçbir başarı olmadığı gibi Milli Takımımız ne yazık ki kavgaların, tartışmaların ve dedikoduların merkezi haline geldi. Kendisine ‘Türkiye Futbol Direktörü’ diye, kimsenin  ne olduğunu anlamadığı bir unvan ile büyük mali olanakların verildiği Fatih Terim, yanında adamları ile birlikte İzmir Çeşme’de bir kebapçı dükkanına yaptığı baskın ve çıkan kavga sonrasında milli takımdaki görevinden alındı.

2015 yılında Trabzon’da oynanan bir maç sonrasında TFF Başkan Vekili İbrahim Usta o dönemin Trabzonspor Başkan ve bazı yöneticileri ile birlikte dünyada eşi benzeri görülmeyecek bir şekilde hakem odasını bastı ve kendi federasyonunun disiplin kurulundan tam 1.5 yıl men cezası aldı. Bugün ise TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu üyesi olarak federasyondaki görevine devam ediyor ancak odasını bastığı hakem Çağatay Şahan ise küme düşürüldü!

TFF yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda icra kurulu üyeliği de yapan Arif Koşar işlemiş olduğu suç nedeniyle halen firari olup kolluk kuvvetleri tarafından arandığı için kendisinin TFF içersindeki görevine son verildi! 

TFF birinci başkan vekili  Servet Yardımcı futbolda hem kendisi hem de ülkemiz adına onur verici bir olaya imza atarak UEFA yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Ancak şu andaki TFF Başkanı Yıldırım Demirören geçtiğimiz hafta, kıskançlık krizine girip, UEFA yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı’yı by-pass ederek  UEFA Başkanı Ceferin’i ziyaret etti. Bu ziyaretin fotoğraflarını da “Baş başa gerçekleşen” görüşme vurgusu ile basında paylaştı! En son olarakta haziran ayında oynanan olaylı Göztepe-Eskişehirspor maçı ile ilgili savcılık tarafından açılan soruşturmada TFF yetkilisi C.Z tarafından 25 biletsiz Göztepe taraftarının yasaya aykırı bir şekilde stada alınmış olduğu haberi geçtiğimiz pazar günü bir gazetede yer aldı.

TFF ile ilgili en küçük bir olayda bile resmi internet sitesinden açıklama yapmayı adet haline getirmiş olan TFF yönetiminden bu olay ile ilgili ne yazık ki hiçbir yalanlama gelmedi! TFF yönetim kurulunu incelediğimiz zaman ise C.Z isimli yetkilinin TFF yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda icra kurulu üyesi de olan Cengiz Zülfikaroğlu olduğunu ve bu kişinin başkan Yıldırım Demirören’in TFF içindeki sağ kolu konumunda bulunduğunu görüyoruz! Göreve geldiğinden bu yana kendi mensupları tarafından bu kadar yıpratılan bir TFF yönetimi hatırlamıyorum!

Bu kadar skandal ve olumsuzluktan sonra mevcut Futbol Federasyonu’nun son kullanma tarihini de artık doldurmuş olduğu çok net bir şekilde görünüyor.