Ali Sami ALKIŞ

asalkis@stargazete.com

Transfer işlerini yine son ana bırakmayın!..

Artık her kulübün bir “Scoud” ekibi var. Yeterince izleme yapıyorlar. Ama sezon bitip de, yeni dönem hazırlık süreci kapıya dayanana kadar; bizde transfer işlemleri gene bitmiyor. Ligin başlamasına ramak kala yapılan transferler de, uyum sorunları içinde debeleniyor. Bazen lig başladıktan sonra bile, sıkıntı yaşıyorlar.

Bizde neden transferler erken bitmez, onu anlayabilmiş değilim. Evet FFP kriterleri nedeniyle yaşanan sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Fakat buna rağmen; erkenden yapılacak ve halledilecek kadar zaman/koşul/finans fırsatları var. Onları değerlendirmede zaaf gösteriyoruz.

***

Özellikle Türk futbolcuların; tatil dönemlerinde uygulamaları gereken “Aktif Dinlenme” koşulllarına hiç uymadıklarını, kontrolsuz kilo aldıklarını ve teknik direktörleriyle büyük sorunlar yaşadıklarına tanık oluyoruz. Yani, yenilerle birlikte kadrodaki eski futbolcuların da, yeni sezona adaptasyonu büyük sıkıntı... Yeterli profesyonel bilinci, sorumluluk duygusu ve yaptığı işi sevme güdüsü gelişmediği için; bütün işler kendi akışına ve çeşitli risklere açık bırakılıyor.

***

Sezona geç hazırlanmak ve işleri hep ucu ucuna denk getirmek, genel hastalığımız... Avrupa kupalarına çok daha erkenden (Ve hatta ligden önce) başlamak zorunda kalan kulüplerimiz bile, yeterli ciddiyette hazırlanmıyor. Sezona erken başlamak zorunda kalmak mazereti, olası başarısızlıklarına önceden zemin hazırladığı için; suçluluk da duymuyorlar.

Şu transfer işlemlerinizi, adam gibi zamanında yapsanız da; son anda ve telaşla yaptığınız girişimlerin şokuna/zararına/etkisine uğramasanız olmaz mı?

Aldığınız sıradan futbolcuları, “Yılın Transferi” diye yutturmaya kalkmayın. Fos çıkınca, tepkiyi gene siz alıyorsunuz. Slimani, Benzia, Frey, Reyes, Roco, Larin örneklerini unutmayın.

Çakıl taşlarını mücevher diye sunmanızdan artık gına geldi. Haberiniz olsun.