Aydın BAYRAM

abayram@stargazete.com

Valbuena’yı gördün mü Yanal?

Kadıköy’de tansiyonu yüksek maçtı. Fenerbahçe’nin ligin alt sıralarından kurtulmak icin galibiyete ihtiyacı var. Trabzonspor ise 22 yıldır İstanbul’da yenemediği rakibini devirip ilk üçe girmenin planlarını yapıyor. Ersun Yanal’ın sahaya sürdüğü ilk 11’e bakıyoruz; Valbuena ve Eljif Elmas yedekte. Çok yanlış bir karar. İlk yarıdaki futbola baktığımız zaman herkes bunu gördü. 

Maça Trabzon fırtına gibi başladı. Rodallega 30. saniyede pozisyon buldu, ardından nefis şutu üst direkte patladı. Bu dakikalarda Trabzon oynadı Fener seyretti. Sahneye çıkan Abdülkadir Ömür, Fener defansının arkasına muhteşem bir aşırtma pas attı. Yusuf Yazıcı aynı güzellikte soldan harika vurdu. Kaleci Harun’un yapacak bir şeyi yoktu. 

Fenerbahçe tribünlerinin ilk reaksiyonu Ayew ile Miha Zajc’ı yuhalamak oldu. Peki ya diğerlerinin hiç mi suçu yok? Tribünlerin maalesef adalet terazisi şaşmış durumda. Fener’in tek pozisyonu var, Soldado’nun vuruşunda kaleci Uğurcan panter kesildi. Trabzon ise ilk devre oyunu istediği gibi yönlendirdi, rakibe futbol oynama alanı bırakmadı. 

Yanal’ın ikinci yarıya Valbuena hamlesiyle başlamasını bekledik ancak Fransız oyuncu maça 56. dakikada dahil oldu. Zajc kenara alındı, Valbuena’nın girmesiyle Fenerbahçe canlandı. Oyunda hakimiyeti ele geçiren Fener’de Valbuena’nın vuruşu direkte patladı. Yanal’ın ikinci hamlesi sahada gezinen Ayew’i çıkartıp Elmas’ı sahaya sürmesiyle oldu. Ünal Karaman ise mevcut kadroda ve sistemde bir değişiklik ön görmedi. Sosa ile orta sahayı kontrol ettirdi. Nwakaeme, Abdülkadir Ömür ile hücuma çıkma planını uyguladı. 71. dakikada Sadık’ın kırmızı kartı Fener’i 10 kişi bıraktı. 

Maç bitiyor derken 90+6’da Valbuena’nın vuruşu mucizevi bir şekilde kaleye giderek gol oldu. Bu gol Trabzon’u yıkarken Fener’in altın değerinde bir puan almasına neden oldu. 10 kişilik Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra Trabzonspor’u da geriden gelip yakaladı. Ancak kalan son dört haftada bu futbol Fener’e yeter mi?.. Bence yetmez.