Eren HATTATOĞLU

ehattatoglu@stargazete.com

Yeniayın enerjisiyle yeni başlangıçlar yolda

Bu haftaya aslan burcundaki güçlü yeniayın enerjisi hakim olacak ve yeni başlangıçları destekleyecek. Boş durmak yok! Yeniayda, enerjik Mars’ın varlığı ve çarşamba günü Güneş ile kavuşum yapması herkesi harekete zorlayacak. Aslan keyfine ve rahatına düşkündür ama Mars eylemsiz duramaz! Zaten bu yeniaydan sonra gelecek ay 21 Ağustos’ta aslan burcunda üstelik bu defa güneş tutulması ile bir yeniay daha oluşacak. Yani burcumuza göre hayatımızın belirli bir alanında büyük bir aktivite, dönüm noktası olaylar ve değişim olacak demektir. Ormanların kralı aslan güçlü ve lider konumunda olmaya devam edecek. Yeniay ve Mars’ın enerjisi diğer ateş burçları olan koç ile yaylar ve ayrıca ikizler, terazi ile kovalardan oluşan hava burçlarına da çok yararlı olacak. Bu yeniay 23 Temmuz gibi burcun ilk günleri doğanları direkt olarak etkileyecek. 21 Ağustos’taki yeniay güneş tutulması ise daha çok burcun son günlerinde doğanları ilgilendirecek. Hafta başında ikizlerdeki Venüs ile yay burcundaki Satürn arasındaki karşıt açı Mars’ın ateşinin aksine, ilişkilerde geçici bir kopma ve duygularda soğumaya neden olabilir. 

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan 

Evle ilgilendiniz, enerjinizin ve vaktinizin çoğunu eve ayırdınız ama artık bu eğilim değişiyor. Çocuklar, zevk aldığınız konular ve aşk ön plana çıkıyor. Yeniayla başlayacak gelişmelerin devamı önümüzdeki aylarda gelecek ve hayatınızın bu alanları vurgulanmaya devam edecek. Yeni bir aşk, sanat gibi yaratıcı uğraşlarınız ya da çocuklar öncelikleriniz haline gelecek.   

BOĞA 21 Nisan - 21 Mayıs   

Boğa burcu süslemeyi, dekorasyonu ve de evi seven bir burçtur. Yeni başlayan ve uzun bir süre devam edecek olan eğilim, oturduğunuz ev veya başka bir mülk ya da anne ve babanıza odaklanmanıza neden olacak. Evinizde büyük bir temizlik ve tadilat yaptırabilir, taşınabilir, ev satın alabilir, satabilir ya da kiralayabilirsiniz. Evinizde kalabalık ve gürültülü bir yoğunluk olacak.

İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran

Yeniayla beraber bol seyahatli bir dönem başlıyor. Değişikliği ve hareketi sevdiğiniz için tam size göre bir dönem olacak. Önümüzdeki ayın tutulmaları da bu eğilimi güçlendirip devam ettirecek. Eğitim planlarınızda harekete geçebilirsiniz. Başvurular yapabilir, sınavlara girebilirsiniz. Yakın akrabalarınızla ortak bir hedefte harekete geçmeniz mümkün.

YENGEÇ 22 Haziran - 22 Temmuz  

Yoğun bir dönemi geride bırakıyorsunuz. Bundan sonra para işleri uzun bir süre ön planda olacak. Büyük bir alışveriş yapabilirsiniz. Siz de gelirinizi artırmanın yollarını arayacaksınız. Yeni para kaynakları bulabilirsiniz.  Aylık geliriniz, ödemeler, kredi kartları ve alacaklarla meşgul olabilir, bütçenizi yeni baştan düzenleyebilirsiniz.

ASLAN 23 Temmuz - 23 Ağustos / HAFTANIN ŞANSLISI

Burcunuzda müthiş bir enerji birikimi oluşuyor. Bu enerjiyi egonuza yenik düşmeden sağduyunuzla yönetebilirseniz çok başarılı olabilirsiniz. Yeniay size pek çok kapı açacak, siz de fırsatları değerlendirmelisiniz. Hırslı, kararlı, dinamik ve motivasyon dolusunuz ancak aşkta geçici bir karamsarlık yaşayabilirsiniz.

BAŞAK 24 Ağustos - 22 Eylül 

Yeni başlayan ve uzun süre devam edecek olan eğilim, arka planda kalıp yönetmenize, stratejinizi gizli tutmanıza, gücünüzü göstermeden mücadele etmenize ve gizliliği olan işlerde çalışmanıza neden olabilir. Ya da gizlilik yerine izole olup çalışmanızı gerektiren bir projeniz olacaktır. Psikolojik destek alarak kendinizi yeni baştan yaratabilirsiniz.   

TERAZİ 23 Eylül - 23 Ekim    

Sosyal hayatınız ön plana çıkıyor. Aslında çok yakında çevreniz değişecek veya arkadaşlarınızla ilgili değişiklikler olacak. Arkadaşlar sizi motive edip harekete geçirecekler. Eğer sorunlar varsa, ortaya çıkacak ve yüzleşeceksiniz. Yeni bir çevre edinebilirsiniz ve dernek, kulüp gibi topluluklarda aktif bir göreviniz olabilir.

AKREP 24 Ekim - 22 Kasım 

Yeniayın enerjisi kariyerinizde yeni başlangıçlar yapmanıza yardımcı olacak. Zaten güçlü ve ayrıcalıklı bir pozisyondasınız, yeniay ise gelişmeleri tetikleyecek. Önümüzdeki ayın tutulmaları da kariyerinize odaklanacağından, hayatınızın bu alanında değişiklikler olabilir. Yeni iş girişimleri ve görüşmeler için bu hafta çok uygun.

YAY 23 Kasım - 21 Aralık 

Yurt dışı bağlantılı işler, seyahat ve eğitim fırsatlarıyla dolu canlı bir dönem başlıyor. Burcunuzda son aylarını geçirmekte olan Satürn ayaklarınızın yere sağlam basmasına ama bazen de aşırı gerçekçi ve karamsar olmanıza neden olabiliyor. Evlilik ve uzun süreli ilişkilerinizde hoş bir dönemdesiniz ancak soğukluk yaşamanız mümkün.

OĞLAK 22 Aralık - 20 Ocak

Maddi kaynaklarınızda köklü değişimlerle dolu bir dönem başlıyor. Yeniayın enerjisi ortak gelir kaynaklarınızda yani miras, komisyon, telif, kredi, vergi, sigorta gibi alanlarda yeni kapılar açılmasına yardımcı olacak. Aynı şekilde önümüzdeki ayın tutulmaları da ortak kaynaklarınızdaki gelişmeleri hızlandıracak ve değişimler getirecek.

KOVA 21 Ocak - 18 Şubat / HAFTANIN ŞANSIZI

İlişkilerde inisiyatif karşı tarafta ve size de uyum sağlamak düşüyor. Eşiniz, ortağınız, sevgiliniz, yakın arkadaşınız, temsilciniz hatta rakibiniz son sözü söyleyebilir. Yeniayın ardından gelen bu hafta ortaklıklar kurmak ve işbirliklerine başlamak için çok uygun. Aynı şekilde özel hayatınızda da nişan veya evlilik planları yapabilirsiniz.

BALIK 19 Şubat - 20 Mart  

 Bazıları için tatil dönemi olabilir ama siz koşturacak ve bayağı yorulacaksınız ama çabalarınız boşa gitmeyecek. Verimli ve üretken bir dönemdesiniz! Yeniayla beraber yeni iş ve projeler alabilirsiniz. Aynı şekilde iş yerinizde veya evde kendinize yardımcı tutabilirsiniz. Zaten önümüzdeki ayın tutulmaları iş yerinde çalışanlarla ilgili ani değişimler getirecek.