19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ankara'ya plaj geliyor

Başkent, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin sürprizlerinden biri de ‘plaj projesi’ oldu. Ankaralılar’ın maviye doyacağı plaj, turizmine de katkı sağlayacak. 

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ankara'ya plaj geliyor

Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Başkent’i, su ve yüzme sporlarından kum voleyboluna kadar her türlü spor ve kültürel aktivitenin yapılacağı plaja kavuşturacak. Kültür, sanat, spor, çevre projeleriyle dikkati çeken ve birbirinden farklı projelere imza atan Özhaseki’nin 111 projesi arasındaki ‘Yeşil Projeler’ başlığı altında yer alan ‘Ankara Plajı’ ile denizsiz kenttekiler için bir ilk yaşanacak ve Başkent plaja kavuşacak. Oluşturulacak ‘Biyolojik Gölet’ ile birlikte etrafına plaj yapılması planlanan proje sayesinde Başkentliler, yaz mevsiminde tatil beldelerine gitmeden serinleme ve güneşlenme imkânı bulacak. ‘Biyolojik Gölet’ ve plaj su kalitesi ve doğal görünümüyle bir sahil kentini aratmayacak. 

KUMSAL, GÜNEŞ VE MAVİ SULAR 

Özhaseki’nin plaj projesi sayesinde Başkent, renklerine maviyi de katacak. Ankara’da turizme ve sportif faaliyetlere de katkı sağlayacak plaj ile aileler çocuklarıyla birlikte yüzerek, kumsalda yürüyerek, spor yaparak, dinlenerek kaliteli bir kent yaşamına kavuşacak. Ankara Plajı Projesi, sadece kentin değil yerli ve yabancı turistler için de çekim merkezi olacak. 

Özhaseki, insan merkezli bir anlayışla çevresini, doğasını ve kültürel değerlerini koruyarak Ankara’yı daha da ileri götürecek ve Başkentliler’in yaşadıkları kentten keyif alacağı projeler üreteceklerinin sözünü vermişti.