16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

ATİD, Ankara’yı dünyaya tanıtacak

Ankara’nın kültür ve sağlık turizminde önemli merkezlerden olması için çalıştıklarını anlatan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, bu doğrultuda yabancı ataşelerle görüştüklerini ve onlara Başkent’in turizm potansiyelini anlattıklarını söyledi.

1 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ATİD, Ankara’yı dünyaya tanıtacak

Başkent’in dünyadaki bilinirliliğini artırma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Akman, ATİD Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Ukrayna Ticari Ataşesi Ihor Varaksin’i ziyaret etti. Varaksin’e Ankara’nın turizmi hakkında bilgi veren Akman, Başkent’in sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlattı. Ukrayna Ataşesi Ihor Varaksin ise Ankara ile ilgili projelerle ilgilendiklerini ve çok iyi bulduklarını belirterek, termal turizmi hakkında ATİD sayesinde bilgi sahibi olduklarını dile getirdi. Varaksin, Ukrayna’da sağlık turizmiyle ilgilenen büyük bir potansiyelin olduğunu belirterek, sağlık turizmde karşılıklı işbirliklerini geliştirmeye yönelik çalışmaları değerlendirebileceklerini vurguladı. 

UKRAYNA’DAN DESTEK  

Ankara’nın tarih ve kültür turizminde de önemli bir merkez olduğunu belirten ATİD Başkanı Akman, Ukrayna’da Başkent’in Ankara’nın tanıtıma yönelik yapılacak çalışmalar için önerilerde bulunarak, bu konuda Ataşe Ihor Varaksin’den destek istedi. Ankara Ukrayna arası direkt uçuş sayısının 2017 yılının Eylül ayından itibaren arttığını belirten Akman, o günden sonra Ankara’ya en çok turist gelen ülke sıralamasında Ukrayna’nın dördüncü sıraya yükseldiğini hatırlattı. Akman, Ukrayna’yı Ankara’ya en çok turist gelen ülkelerin arasında birinci sıraya yükseltmek için çeşitli önerilerde de bulundu. Akman, yardım ve desteklerinden dolayı Ataşe Ihor Varaksin’e teşekkür etti. Görüşmelerin karşılıklı olumlu geçtiğini ifade Akman, “Ankara ve bölgesinin sahip olduğu tarihi, turistik, kültürel değerlerinin etkili ve geniş bir şekilde tanıtılması ve sektördeki pazar payının arttırılması amacıyla projeler üretiyor ve projelerin hayata geçirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.