20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ATO yine nefes kredisinde öncü

Ankara Ticaret Odası, üçüncü nefes kredisinde üyelerine 520 milyon liralık kaynak sağlıyor. Başkan Baran, “Ekonomik taarruz karşısında üyelerimize nefes aldırmak için harekete geçtik” dedi. 

22 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ATO yine nefes kredisinde öncü

18 Eylül 2018- Dolar merkezli kuşatma altına alınmaya çalışılan ekonomide, reel sektörün bu süreci minimum hasarla atlatması için Ankara Ticaret Odası (ATO) etkin çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik taarruz karşısında üyelerine nefes aldırmak için harekete geçen ATO Yönetim Kurulu üçüncü kez nefes kredisine imza atmak için ATO Meclisine öneri sundu. ATO Meclisi, üyelerinin finansman ihtiyacını karşılamak için 520 milyon liralık kaynak oluşturulmasına oy birliğiyle karar verdi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Ekonomik taarruz karşısında tüm kaynaklarımızla devletimizin ve milletimizin yanındayız” dedi. 

ÜYELERİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN 

ATO Başkanı Gürsel Baran, Nefes Kredisi konusunda üyelerinin yanında olan ATO Meclisi’ne teşekkür etti. Baran, Türkiye’nin ekonomik bir kuşatma ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Ekonomik taarruzun hemen ertesinde, hiç tereddüt etmeksizin Nefes Kredisi konusunda bir irade koyduk ve öncülük ettik. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte üyelerimiz sıkıntı yaşarken Ankara Ticaret Odası’nın parasının bir kenarda beklemesinin anlamı yok. Bu para zaten tüccarımızın parası. Üyelerimiz nefes alsın istiyoruz. Üyelerimiz faaliyet belgesiyle bankalara başvurup 200 bin liraya kadar kredi kullanabilecekler. Ankara Ticaret Odası olarak Nefes Kredisi’ne en büyük desteği biz veriyoruz. Nefes Kredisi, ülkemiz ekonomisine ve üyelerimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

6 AY ÖDEMESİZ 12 AY EŞİT TAKSİTE BÖLÜNDÜ 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucu Nefes Kredisi için Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası ile anlaşma sağlandığını bildiren Baran, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitle geri ödenebilecek kredinin toplam süresinin 18 ay olacağını bildirdi. Faiz oranının aylık yüzde 1.85 olarak belirlendiğini söyleyen Baran, Kredi Garanti Fonu tarafından yüzde 85’e varan oranlarda kefalet sağlanacağını kaydetti. 

3 MİLYAR LİRALIK KREDİ  

“Ankara Ticaret Odası olarak iki yılda üçüncü kez üyelerimizin yanındayız” diyen Baran, iki yılda toplam 3 milyar liralık kredi hacmi oluşturduklarını, 11 bini aşkın ATO üyesinin Nefes Kredisi’nden faydalandığını anlattı. Krediye başvurmak isteyen ATO üyeleri, ATO merkez ve temsilciliklerinden “KOBİ Destek/Nefes Kredisi Başvurusu için” ibaresi içeren faaliyet belgesi alacak. ATO üyesi, faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerine giderek KOBİ Destek/Nefes Kredisi için başvuruda bulunacak. Kredi uygunluğu tespit edilen ATO üyesi, kredisini hemen kullanabilecek. Nefes Kredisi ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.atonet.org.tr adresinden, ATO Çağrı Merkezi’nden (444 0 286) ve ATO santralinden (201 81 00) ulaşılabiliyor.