18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Başkent trafiğine 25 bin yeni levha

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente trafiği daha güvenli hale getirecek 25 bin adet yeni trafik levhası takıyor. Görme engelliler için de mesajlı yaya sinyalizasyon butonları yerleştiriliyor.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başkent trafiğine 25 bin yeni levha

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafiği daha güvenli ve konforlu hale getirmek için başta kamera ve sinyalizasyon sistemi olmak üzere trafik levhaları montajıyla, yol, asfalt, refüj, kavşak ve kaldırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu amaçla Başkent’in birçok noktasına toplamda 25 bin yeni trafik levhası montajına başlandı. Başkent’in dört bir noktasında sürücü ve yayaların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla asfaltı atılmış veya genişletme çalışmaları tamamlanmış ilçe mahalle bağlantı yollarında trafik işaret levhalarına yenileri ekleniyor. Trafik işaret levhalarıyla merkez ilçeler ile diğer ilçelerin bağlantısını sağlayan tüm yolların yeterli güvenlik standartlarına ulaşması, yaya geçitlerinin uyarı levhaları ile donatılması, virajlı yolların daha güvenli hale getirilmesi, meskun mahal giriş ve çıkışlarının belirtilmesi, ana yol-tali yol ayrımlarının yapılması, hız sınırı uyarıları gibi her türlü trafik uyarılarının yer alması hedefleniyor.  

GÖRME ENGELLİLERE BUTON 

Görme engellilerin de sinyalizasyon sistemlerini güvenli bir şekilde kullanımını sağlamak için yoğun bir mesai harcayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 241 kavşak ve yaya geçidinde bulunan ‘engelli yaya butonlarına’ görme engelli bireylerin ulaşımını kolaylaştıracak bir sistemi daha monte ediyor.  Görme engellileri ‘yaya butonu’nun yerini bulabilmesi için, sabit frekansta üretilen ses sinyalleri yayan cihazların, sinyalize kavşaklarda yaygın hale getirilmesi için harekete geçen Ulaşım Daire Başkanlığı, bu kapsamda 800 noktada ‘erişilebilirli ve değişken mesajlı yaya sinyalizasyon butonu’ montaj çalışmalarına başladı.