25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

BELMEK’liler karma sergi açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve El Becerileri Kurslarına (BELMEK) katılan kursiyerler, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
BELMEK’liler karma sergi açtı

Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergiye BELMEK’in Yenimahalle ve Sincan kursiyerleri katıldı. Usta eğitmenlerden ücretsiz aldıkları derslerle hem hobi edinen, hem de aile ekonomisine katkı sağlayan kursiyerler birbirinden renkli ürünlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Serginin açılışını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz yaptı. Sergiyi gezerek, ürünler hakkında bilgi alan Başkan Tiryaki, “El emeği olan her şey bizim için çok kıymetli. Bu kurslar sayesinde kadınlarımızın ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha keşfetmiş olduk” dedi. 

Karma sergide patchworkten mefruşata, takı tasarımından el nakışına, hat sanatından tezhip sanatına, mozaikten ahşap rölyefe, yağlı boya resimden deri işlemeciliğine kadar 31 branşta birbirinden renkli eserler yer aldı.