19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Burası Ankara burada iş var'

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “İstihdama yönelik sağlanan destek tarihte eşi benzeri görülmemiş bir fırsattır. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanarak, seferberliğe katılmaya davet ediyorum” dedi.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Burası Ankara burada iş var'

Ankara Ticaret Odası (ATO), Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programının, üyelerine tanıtılması için seferber oldu. “Burası Ankara, Burada İş Var” diyen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin genç nüfusunun ekonominin gücü olacağını söyledi. Baran, “İstihdama yönelik sağlanan destek tarihte eşi benzeri görülmemiş bir fırsattır. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanarak, seferberliğe katılmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

HABERSİZ İŞLETME KALMASIN 

157 bin üyesinin, “İstihdam Seferberliği 2019” programı kapsamında sağlanan teşvik ve desteklerden haberdar olması için harekete geçen ATO, yazılı ve görsel haberler, sosyal medya kanalları, dijital mecralar, gazete ilanları, outdoor TV yayınları ve şehrin çeşitli bölgelerine asılan pankartlar ve bez afişlerle farkındalığı artırmaya çalışıyor. 

Kayıtlı üyelerinin cep telefonlarına SMS ve elektronik postalarına da bilgilendirme mesajları gönderen ATO, hizmet binasını da dev ilanlarla donatarak İstihdam Seferberliği’ne dikkat çekiyor.  ATO ayrıca üyelerinin devlet teşvik ve desteklerinden sağlıklı bir şekilde haberdar olabilmelerini sağlamak için Hizmet Binası’nda  ‘Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi’ kurdu, istihdam destekleri başta olmak üzere devletin yatırım, üretim ve ihracata yönelik tüm destekleri hakkında da bilgi alması için ‘Devlet Destekleri 2019’ adıyla bir de kitap yayınladı. 

İSTİHDAM İÇİN SEFERBERİZ 

“Burası Türkiye Burada İş Var” kampanyasına yoğun ilgi olduğunu ve üyelerin destekler hakkında bilgilenmek istediğini belirten Başkan Baran, “Biz de ATO olarak tüm imkânlarımızı istihdam seferberliği için seferber ettik” dedi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en büyük istihdam seferberliğinde; Devletin verdiği istihdam desteklerini ATO’nun 157 bin üyesinin her birine anlatmak için kapsamlı çalışma yürüttüklerini belirten Baran, “Ankara için hedefimiz, üye sayımızın üzerinde bir istihdam sağlamak. Şu ana kadar 5-6 bin civarında talep geldi. Bunlardan 4 bin kişiye ilave istihdam sağlandı. Talep her geçen gün katlanarak artıyor” ifadelerini kullandı. Kampanya kapsamında, nüfusun çoğunluğunu oluşturan gençlerin potansiyelini harekete geçirerek istihdama kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan ATO Başkanı Baran, “Ülke olarak sahip olduğumuz zenginliklerden en önemlisi genç nüfusumuz. Genç nüfusumuz istihdam seferberliğiyle ekonomimizin gücü olacak” dedi.