19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çanakkale’den Yemen’e

Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hat, tezhip ve çini gibi geleneksel sanat dallarındaki ilk ürünlerinin satışından elde edecekleri geliri, Yemen’deki ihtiyaç sahiplerine gönderecek.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Çanakkale’den Yemen’e

Milli Eğitim Bakanlığı’nca bu yıl güzel sanatlar lisesi müfredatı uygulanmaya başlanan Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere geleneksel Türk müziği ile el sanatları alanında eğitim verilmeye başlandı. Derslerde hat, tezhip ve çini gibi geleneksel sanat dallarında üretim yapan öğrenciler, ilk eserlerini Yemen’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla bu ayın sonunda düzenlenecek Çanakkale’den Yemen’e sergisinde satışa sunacak. Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Özer, okulun, Türkiye’de güzel sanatlar programı uygulayan 4 liseden biri olduğunu belirterek, eğitimlerde daha çok geleneksel sanat dallarına önem verdiklerini söyledi. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi ile iş birliği yaptıklarını belirten Özer, Türkiye’nin önemli bir kültürel birikimi bulunduğunu ve İslam coğrafyasındaki yaşanan olaylara öğrencilerin sessiz kalmadığını vurguladı. Yemen’e yardım göndermeyi öğrencilerin istediğini belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenciler, yaptıkları ilk eserlerin yardıma dönüşmesi için Mart ayı sonunda yapılacak sergi ve konserin sonrasında eserlerini satıp, gelirini Türk Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen’e göndermek istiyor. Sergide öğrencilerimizin yaptığı yaklaşık 50 ürün bulunacak. Tezhip, çini, hüsnühat eserleri bulunacak. Aynı zamanda danışmanlık yapan hocalarımız, sanatçılarımız var. Onların da ürünleri bulunacak. Onlar ‘Bizim de bu çorbada tuzumuz bulunsun.’ dediler. Sergimize ve satış sürecine katkıda bulunacaklar.”      

TÜRKÜLERLE RENKLENDİRİLECEK  

Öğretmenler ve öğrenciler hazırladığı eserlerin ‘Çanakkale’den Yemen’e sergisinde sanatseverlere sunulacağını dile getiren Özer, öğrencilerin Çanakkale ve Yemen türkülerini seslendireceğini de söyledi. Okulun 9’uncu sınıf öğrencisi Kübra Akbulut, 5 aydır geleneksel el sanatları dallarında eğitim gördüğünü belirterek, “İlk yaptığımız eserleri sergide sunacağız. Bundan dolayı çok memnunuz. Yemen için bir faydası olsun diye yapıyoruz” dedi. Öğrenci Mehmet Emin Öksüzoğlu ise eskiden beri resim yeteneği olduğunu, eserlerin gelirinin Yemen’e gönderileceği için mutlu olduğunu söyledi.