24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Doğu Ekspresi ile masalsı yolculuk  

Ankara’da başlayıp Kars’ta biten Doğu Ekspresi, masalsı manzaralar sunan kompartımanlı tren yolculuğu için yeni yolcularını bekliyor. Bilet fiyatlarının 48 TL’den başladığı seferlerde, yolculara masalsı bir gezi imkanı sunuluyor.

8 Aralık 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Doğu Ekspresi ile masalsı yolculuk  

Türkiye'nin en uzun tren yolculuklarından biri olan ve TCDD’de tarafından işletilen Doğu Ekspresi, Ankara’da başlayıp, Kars’ta sona eriyor. Geçen yıl 324 bin yolcuya hizmet veren Doğu Ekspresi’yle bu yılın 10 ayında 363 bin kişi yolculuk yaptı. Özellikle genç kitle arasında popüler olan Doğu Ekspresi güzergâhı Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars’tan oluşuyor. Ara duraklarda birkaç dakika duraklayan Doğu Ekspresi’nde, ana duraklarda ise bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabiliyor. Ankara-Kars arası seferlerde duraklardan kalkış saatleri Ankara’da 17.55, Kayseri’de 00.48, Sivas’ta 04.19, Erzincan’da 10.32 olarak belirlendi.      

UYGUN FİYATLA YOLCULUK       

Gezgin gençlerin oluşturduğu küçük gruplar tarafından kullanılan Doğu Ekspresi, sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile farklı gezginlerin de ilgisini çekmeyi başardı. Aynı zamanda uygun fiyat karşılığında masalsı bir gezi deneyimi sunması Doğu Ekspresi’nin popüler olmasını sağlayan bir diğer sebep oldu. Doğu Ekspresi, Ankara Garı’ndan her gün saat 17.55’te kalkıyor. Ertesi gün saat 18.30’da Kars Garı’na varıyor. Yolculuk, yaklaşık 24 buçuk saat sürüyor. Kars’tan seferler ise her gün sabah saat 08.00’da başlıyor.     

BİLET ÜCRETİ 48 TL’DEN BAŞLIYOR       

Doğu Ekspresi’nde bilet fiyatları 48 TL ila 188 TL arasında değişiyor. Gidiş-dönüş bileti ve ‘Genç Bilet’ alanlara yüzde 20 indirim sağlanıyor. Söz konusu indirimden, 13-26 yaş arası gençler faydalanabiliyor. Bunun dışında öğretmenlere, askeri yolculara, en az 12 kişilik gruplara, 60 yaş üzeri yolculara, basın kartı ve TCDD çalışanı ya da emeklisi eşine de yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. Tüm yolculuğun koltukta geçirildiği ve yataklı alternatifin bulunmadığı vagon olan Pulman’da koltukların tamamı kendi etrafında dönebiliyor. Örtülü kuşetli ise karşılıklı ikili koltuk üzerinde ranza şeklinde yatakların bulunduğu ve 4 kişinin konaklayabildiği odaların olduğu vagona deniyor. Doğu Ekspresi’nde en çok yataklı vagon tercih ediliyor. Mini buzdolabı, özel lavabo ve rafın olduğu bu vagon tipinde, oda ısısı istenildiği gibi ayarlanıyor. Yemekli vagonun da bulunduğu Doğu Ekspresi ile bembeyaz kar manzaralarını görmek isteyenler Ocak-Şubat aylarını, Doğu’nun yemyeşil yaylalarını görmek isteyenler ise Mayıs-Haziran dönemini tercih ediyor.