25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

E-Berk gücüne güç katıyor

Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, mekanik kazı diye tabir edilen yöntemlerde Türkiye’nin ihtiyacı olan birçok ürünü üretmek adına yola çıktıklarını söyledi.

28 Nisan 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
E-Berk gücüne güç katıyor

Ürettiği yerli tünel açma makinesiyle Türkiye’ye gurur yaşatan E-Berk A.Ş. Türkiye’nin 862’inci AR-GE merkezi belgesini alarak, gücüne güç kattı. AR-GE merkezinde üreteceği yerli ve milli projelerle dünya pazarında liderliğe oynayacak olan E-Berk, katma değerli ürün üretme konusunda önemli rol oynayacak. E-Berk Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, mekanik kazı diye tabir edilen yöntemlerde Türkiye’nin ihtiyacı olan birçok ürünü üretmek adına yola çıktıklarını kaydederek, AR-GE merkezinin hem kendilerini hem de ülkeyi dünya pazarında bir üst segmente taşıdığını söyledi. 

AMACIMIZ ÜLKEMİZEKATKI SAĞLAMAK

Ülkenin ilk bin AR-GE merkezi hedefleri içerisinde yer almanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Özüdoğru, Türkiye’nin 862’inci AR-GE merkezi olma hakkını kazandıklarını dile getirdi. Tünelcilik sektöründe önemli bir isim olan ve E-Berk Yönetim Kurulu Üyesi iken yakın zamanda hayatını kaybeden Ömer Gündüz’ün isminin AR-GE merkezine verildiğini belirten Özüdoğru, “E-Berk Ömer Gündüz AR-GE Merkezi olarak yerli ve milli projeler üreterek, ülkeye katkı sağlamayı amaçladık” dedi. 

AR-GE merkezlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Özüdoğru, “İlk yerli tünel açma makinesinin üreten firmamız, AR-GE merkeziyle yeni bir yolculuğa çıkıyor. Tünel mekanize kazı diye tabi edilen kazı yönteminde Türkiye’nin ihtiyacı olan birçok ürünü üretmek adına yola çıktık. Bu yolculukta AR-GE merkezimin çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. AR-GE merkezi şirketimiz için önemli bir basamak. AR-GE merkezimiz hem şirketimizi hem de ülkeyi dünya pazarında bir üst segmente taşıyacak” diye konuştu. 

GLOBAL PAZARDA REKABET 

AR-GE merkezinin, mekanize kazı sektöründe taşıma araçlarından beton püskürtme sistemlerine, kesici disklerden makinelerin yeni dizaynlarına kadar birçok konuda yepyeni çalışmalar geliştireceğini vurgulayan Özüdoğru, “Şu anda AR-GE merkezinde 51 kişinin çalışıyor. Bu rakamın giderek artacak” şeklinde konuştu. E-Berk’e AR-GE Danışmanlığı yapan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Banu Aktalay, E-Berk Ömer Gündüz AR-GE Merkezi’nde geliştirilecek ürünlerin global pazarda rekabet edebilecek özellikte olacağını ifade etti. Sektörün yıllık 250 milyon Euro’ya ulaşan ithalatının söz konusu olduğunu dile getiren Aktalay, AR-GE merkezinde geliştirilecek ürünlerle önemli bir ölçüde ithalatın önüne geçilebileceğini anlattı.