19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Romeo ve Juliet yeniden Başkent’te

İngiliz şair-yazar William Shakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan büyük aşk hikâyesi ‘Romeo ve Juliet’ 17 yıl aradan sonra Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

13 Nisan 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Romeo ve Juliet yeniden Başkent’te

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından sahnelenen müzikleri ünlü besteci Çaykovski’ye ait eserin ilk gösterimi, Opera Sahnesi’nde yapıldı. Koreografisini ADOB Müdürü Volkan Ersoy ile Armağan Davran’ın üstlendiği eserin dekoru Çağda Çitkaya, kostümleri Sevtaç Demirer ve ışık tasarımı Fuat Gök’e ait. Oyunda Juliet’i Özge Başaran, Romeo’yu Burak Kayıhan canlandırıyor. Kapalı gişe oynayan iki perdelik eser, uzun süre ayakta alkışlandı.      

GEÇİŞLERİ BİR FİLM GİBİ       

ADOB Müdürü Volkan Ersoy, insanların ruhuna dokunmak için bu eseri sahnelediklerini belirterek, “Gayemiz, Romeo ve Juliet’i baleyle insan ruhuna işletmek. Eğer bunu başardıysak, eğer bu koltuklardan istediğimiz mesajı alarak kalktıysak mutluluk duyarız” ifadesini kullandı. Orkestra Şefi Murat Cem Orhan, ADOB’un çok yoğun bir sezon geçirdiğini, orkestranın ise yorulmadan, yılmadan çalıştığını, bundan dolayı ekibiyle gurur duyduğunu söyledi. Orhan, “İyi ki bu prodüksiyon düşünülmüş, iyi ki çalışılmış” dedi.