24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Savunma sanayiine Teknokent desteği

Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girecek olan milli savaş uçaklarının motorları dahil savunma sanayisi ürünleri Teknokent’te tasarlanıyor” dedi.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Savunma sanayiine Teknokent desteği

Teknolojinin, bilgiye erişim ve üretim kolaylığının yanında ‘mahremiyeti ihlal’ tehlikesini ortaya çıkardığını belirten Gökçeoğlu, veri gizliliği ve siber güvenliğin hem şahıslar hem de ülke güvenliği için hayati önem taşıdığını söyledi. Kamudaki kritik kurumların Teknokent’teki firmalarla stratejik alanın ihtiyaçlarına göre birlikte çalıştığını belirten Gökçeoğlu, kurumların hem kendi güvenlikleri hem de milli güvenlik için sistem ve ürün geliştirdiklerini anlattı. 

YAKINDA ASELSAN DA GELİYOR 

Aralarında TUSAŞ, EHSİM ve HAVELSAN’ın da bulunduğu Teknokent’teki 70-80 firmanın savunma sanayiine çalıştığını belirten Gökçeoğlu, “Yakın zamanda ASELSAN’ın bir kısmı burada faaliyet göstermeye başlayacak. Bu kurumlar için özel odalar, çalışma ortamları, son derece yüksek teknolojiyle korunan alanlar, bir de kendi kendilerini korudukları alanlar var” dedi. Topla tüfekle yapılan savaşların teknolojik güç savaşına dönüştüğüne dikkati çeken Gökçeoğlu, “Burada gelen sinyalleri bozma, güdümlü füzelerin yönünü şaşırtma, önceden tahmin edip nerede ve ne olacağını bulma, karşı tarafın sistemlerini işlemez hale getirme gibi ürünlerle ilgili çok ciddi Ar-Ge çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.  Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, “Üniversite sanayi iş birliğinin gerçekleştirilmesi çok ciddi bilgi transferini sağlıyor, firmaların ihtiyacı olan geliştirme gücü burada mevcut” ifadesini kullandı.