23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yatırımcıları bekliyoruz

Ank Yapı Maden İnşaat Taahhüt Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ankara, “Kahramankazan’ın marka değerini yükseltmek için çalışıyoruz. Yatırımcıları, ülkemizin savunma sanayisinin beyni olan ilçemize bekliyoruz” dedi.

22 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yatırımcıları bekliyoruz

15 Temmuz’da gösterdiği büyük direnişten sonra “Kahraman” unvanını alan Kazan, Türkiye’nin ekonomik alanda en hızlı gelişen ilçeleri arasında yerine aldı.  Hem sanayi hem de tarım alanında giderek marka olmaya başlayan Kahramankazan, termal turizminde de önemli bir potansiyele sahip.  Kahramankazan’ın İmrendi Mahallesi’nin köklü ailelerinden olan Ank Yapı Maden İnşaat Taahhüt Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ankara, “Yatırımcıları, ülkemizin savunma sanayisinin beyni olan Kahramankazan’a bekliyoruz” dedi. 

KAHRAMANKAZAN SEVDALISI 

Tam bir Kahramankazan sevdalısı olan Ankara, her ortamda ilçesini anlatarak, Kahramankazan’ın kendine özgü değerlerini tanıtıyor. Yaptığı yatırımlarla bölgenin gelişmesini ve istihdamını sağlamaya çalışan başarılı işadamı Ankara,  aynı zamanda Kahramankazan’a yatırım yapılması için çaba gösteriyor. Sivil toplum kuruluşlarındaki aktifliğiyle dikkatleri çeken Ankara, sorularımızı yanıtladı. 

İLÇENİN KÖKLÜ AİLELERİNDENİZ 

Kendinizi tanıtabilir misiniz? 

Kahramankazan İmrendi Mahallesi’nin köklü ailelerindeniz. Annem de Kahramankazan Çimşit’li. Ben 1980 yılında Ankara’da doğdum. Fen lisesinden mezun olduktan sonra Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandım. Lise yıllarımda aile şirketlerimizde çalışmaya başladım. Üniversitede okurken de kendi şirketimi kurdum. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Ankara Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara Ticaret Odası 42. Enerji Komite üyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara üyesiyim.  Koyu bir Ankaragücü taraftarıyım. 

Şirketiniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Ank Yapı, altyapı taahhüt işleri, enerji ve madencilik işleriyle uğraşan bir şirket. Köy yolları, içme suyu, kanalizasyon işleri ve altyapı müteahhitliği yapıyoruz. Bütün yatırımlarımız ve işlerimiz Kahramankazan ve Kızılcıhamam sınırları içerisinde oldu. Bunun dışında enerji sektörüyle de ilgileniyoruz. Güneş enerjisi yatırımlarımız oldu. Bu yatırımımızı da Kahramankazan’a yaptık. 

BİZİM İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK 

Söylemlerinizden Kahramankazan sevdalısı olduğunuz anlaşılıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz? 

Kahramankazan’ın bizim için önemi büyük. Sadece memleketimiz değil aynı zamanda sevdamız. Memleketimizin büyümesi ve kalkınması için yatırımlarımızı bugüne kadar hep Kahramankazan’a yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Kahramankazan giderek büyüyor ve ekonomide önemli bir yer alıyor. Biz de, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda bu büyümeyi destekleyerek Kahramankazan’ın marka değerini yükseltmek için çalışıyoruz.

EN HIZLI GELİŞEN BİR İLÇE 

Kahramankazan gelişen ilçelerin başında geliyor. İlçeye olan yatırımları nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Türkiye’nin ekonomik alanda en hızlı gelişen ilçelerinin başında Kahramankazan’ın geldiğini söyleyebiliriz. Savunma sanayinin beyni Kahramankazan’da önemli kurum ve kuruluşlar yatırım yapıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi başta olmak üzere Türkiye’nin önemli savunma sanayisi kurumları ilçemizde yer alıyor. Ankara İstanbul arası önemli bir noktada yer alan Kahramankazan’ın, aynı zamanda bir lojistik üstü olduğunu söyleyebiliriz. Bunların dışında, her sektörden önemli markalar Kahramankazan’da yatırım yapmaya başladı. İlçemiz Ankara’nın sanayi üssü olmaya aday. Bunun için gerekli donanıma ve altyapıya sahip. O yüzden işadamlarını Kahramankazan’da yatırım yapmaya davet ediyoruz. 

ÜLKENİN EN KALİTELİ SUYU 

İlçenin hangi yatırıma ihtiyacı var? 

Yakın zamanda Kahramankazan Soğulcak Mahallesi mevkiinde yüksek kalitede, içilebilir değerlerde jeotermal su keşfedildi. Bu ilçemiz için büyük bir heyecan yarattı. Termal sularımız, Kahramankazan’nın sağlık turizminde de pay alması için büyük bir fırsat. Yapılan analizler sonucunda, termal suyumuzun Türkiye’deki en kaliteli 4 su arasında olduğu ortaya koyuldu. İlçemizin sağlık turizminde önemli rol oynaması adına bu alandaki yatırımlara önem verilmelidir. Ankara merkeze yakınlığıyla önemli bir avantajı bulunan Kahramankazan’ın termal turizmine yönelik yapılan yatırımlar, ilçemizin gelişmesine daha da katkı sağlayacak.

KAHRAMANKAZAN'IN DİRENİŞ DESTANI 

Kahramankazan 15 Temmuz günü büyük bir direniş gösterdi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde canını hiçe sayarak mücadele etti. O gün bir kahramanlık destanı yazıldı. Bu destan içinde en önemli görevi 15 Temmuz sonrası “Kahraman” unvanını alan Kazanlılar üstlendi. Bilindiği üzere darbecilerin merkez üssü olarak anılan Akıncı Kahramankazan’da yer alıyor. 15 Temmuz’da Akıncı’dan kalkan uçaklar Ankara’yı bombalamaya başladı. Bunun üzerine Kazan halkı,  tarladaki biçilmiş ekinlerini ve traktör lastikleri yakarak ve Akıncı üssüne toplanmak suretiyle mücadelesini verdi. Kadın erkek genç yaşlı büyük bir direniş gösterdi. Hain darbe girişiminde Kazan 9 şehit verirken, 92 Kazanlı da Gazi oldu. Kahramankazan’da gösterilen bu mücadele ve direniş bence destan niteliğindeydi. Türk siyasi hayatının en önemli kırılma noktalarından biri olarak tarihe geçen 15 Temmuz darbe girişimindeki mücadelede Kahramankazan adını altın harflerle yazdırdı. Öyle ki, Kahramankazan’da yazılan bu direniş destanı “Yanık Buğdaylar” adıyla belgesel oldu.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Son zamanlarda sanayisi ile anılan Kahramankazan’daki tarım ve hayvancılık hakkında neler söylemek istersiniz? 

Siyah tırtıllı kavun denilince akla ilk olarak Kahramankazan gelir. Türkiye’nin dört bir yanından talep gören kavunumuzun son dönemde rekoltesi ve kalitesinde maalesef düşüş yaşıyoruz. Bunun için gereken önlemler alındı ve projeler geliştirildi. Ben önümüzdeki yıllarda siyah tırtıllı kavunun eski günlerine döneceğine inanıyorum. Bunun dışında etinin lezzeti ile bilinen Kahramankazan, bu sektörde önemli bir yer tutuyor. Et kombinası ile ünlenen ilçemiz, bu konuda en iyiler arasında olduğunu ortaya koydu.  Ayrıca, arı neslinin devamı ve kaliteli bal üretiminin vazgeçilmez unsuru olan kraliçe arı üretiminin büyük bir çoğunluğu Kahramankaazan’da yapılıyor. Damızlık ana arı üretimi Türkiye’de ilk olarak ilçemizde başladı. Bu yüzden arı ve bal üretimi konusunda Kazan ciddi bir potansiyele sahip. İlçemiz, sahip olduğu potansiyel itibariyle Türkiye’de arı ve bal üretiminde önemli bir görev üstleniyor.  Tüm bunlar düşünüldüğü zaman ilçemiz hem Ankara hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 

Ank Yapı Maden İnşaat Taahhüt Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ankara, “Yerli tüketim ve TL kullanımı konusunda Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz” dedi.  

YERLİ ÜRETİMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Bir işadamı olarak yerli üretimi değerlendirebilir misiniz?  

Yerli üretimin ekonomik büyümeye katkısı göz ardı edilemez. Üretim yapmayan ülkeler dünya pazarında söz sahibi olamaz. Türkiye bunun bilinciyle hareket ediyor. Yerli üretim konusunda Türkiye önemli adımlar atıyor. Bu bilinçle yatırımlar yapılıyor. Son dönemde Türkiye’nin yaşadığı global kaynaklı sıkıntı da bize yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Yerli tüketim ve TL kullanımı konusunda Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Hükümetimizi destekliyoruz.  Şirketimiz de yerli üretime ve yerli ürün kullanımına önem veriyor. Tüm yatırımlarımız da buna dikkat ediyoruz. Her zaman milli değerlerimize sahip çıkarak, yolumuza devam edeceğiz. 

Yaşadığımız her sıkıntıdan çalışarak ve yatırımları artırarak çıkarız. Bundan dolayı proje ve yatırımlara devam etmeliyiz. Yatırımcılara ve girişimcilere büyük görevler düşüyor. O yüzden birçok yerli ve milli şirketi bünyesinde barındıran Kahramankazan’a yatırımcıları davet ediyoruz.