26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'Yeni kabineden umutluyuz'

Aymir Turizm Organizasyon Genel Koordinatörü Semih Zazaoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan ve alanında uzman isimlerin yer aldığı yeni kabinenin ülkenin geleceği için önemli olduğunu söyledi.

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Yeni kabineden umutluyuz'

Haziran'daki Genel Seçim sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan kabinedeki bakanların, aldıkları yüksek eğitim ve alanlarındaki uzmanlıklarıyla dikkati çektiğini belirten Aymir Turizm Organizasyon Genel Koordinatörü Semih Zazaoğlu, “Yeni kabineden umutluyuz. Türkiye’nin hızlı bir şekilde büyüme hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır” dedi.  

Aymir Turizm Organizasyon hakkında bilgi verir misiniz? 

Aymir Turizm Organizasyon olarak, uzun yıllardır süregelen tecrübemizle, Türkiye’de kongre ve etkinlik sektörünün anahtar oyuncularından biri olarak yer almaktayız.  Sektöründe etkin iletişim ve ilkeli çalışma anlayışını benimseyerek, işinde uzman olan ekibimizle sektörde lider olan şirketlerin arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başından itibaren yola çıkış noktamız ve gücümüz; özverili, çözüm odaklı işe yaklaşım tarzlarıyla ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların toplantı, seminer ve kongre organizasyonlarında kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla ülkenin spor turizminin gelişmesine katkı sağlamak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, bürokrasi ortadan kalkarak, karar alma mekanizmaları hızlanacak ve yapısal reformlar hemen hayata geçecek. Böylelikle, Türkiye’nin hızlı bir şekilde büyüme hedeflerine en kısa sürede ulaşacağına inancımız tamdır. Başkan’ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan yeni kabinenin, ülkenin geleceği için önemli olduğunu düşünüyorum. Kabinedeki bakanlar, aldıkları yüksek eğitim ve alanlarındaki uzmanlıklarıyla dikkati çekiyor. Sektörlerin içinden gelen kişilerin kabinede yer almasıyla, sektörlerde yaşanan sorunların ve sıkıntıların ortadan kalkacağı inancındayız. Ekonomi yönetimini yapacak bakanların da iş dünyasının içinden çıkmasını olumlu buluyoruz. Böylelikle konuya hakim olan bakanlar, sorunların daha kolay aşılmasına olanak sağlayabilecekler. Yeni sistem ve yeni kabineyle birlikte Türkiye’nin son 16 yılda kazanmış olduğu ivmeyi daha yukarı taşıyacağına, üretim, ihracat, yatırım ve büyüme rakamlarının daha üst seviyelere çıkacağını düşünüyoruz. 

SPORDA ALTIN ÇAĞ YAŞANACAK 

Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla dikkatleri çeken bir firma olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yapılan atamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Geçmişte, sporun tabana yayılması için çalışan Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Gençlik ve Spor Bakanı olmasından son derece memnunuz. Bu memnuniyetin üstüne, ‘Asrın Güreşçisi” unvanının sahibi eski milli güreşçi Sayın Hamza Yerlikaya’nın da Bakan Yardımcılığı’na atanmasından son derece mutlu olduk. Hem Bakan Kasapoğlu, hem de Bakan Yardımcısı Yerlikaya’dan beklentimiz büyük. Sektörün içinden gelen,  sporun ve sporcunun derdini anlayabilecek bu isimlerin güzel işlere imza atacağına düşünüyoruz. Böylelikle, Türkiye’nin sporda altın çağını yaşayacağına inanıyoruz. 

BİRLİK VE BERABERLİK 

Son yıllarda, Türkiye’nin güçlenmesiyle birlikte hem sosyal hem de ekonomik darbeler yaşıyoruz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle şunu belirtmek isterim, ülkemizin içinde bulunduğu global piyasa kaynaklı yaşanan ekonomik sıkıntıyı birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde atlatacağız. Daha önce de Amerika, Türkiye üzerinde bazı oyunlarla baskı kurmaya çalışmıştı. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu konuda Hükümet’imizi ve Başkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyor ve her zaman Hükümetimizin yanında olacağımızı söylemek istiyorum. Ülkemiz, her krizden olduğu gibi bu krizden de güçlü bir şekilde çıkmayı başaracak. Hain darbe girişimi olan 15 Temmuz’dan güçlü bir şekilde çıkan ülkemiz, bu ekonomik darbeden de güçlü çıkacaktır. Hem vatandaş olarak hem de iş adamları olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu süreçte, milli değerlere ve TL’mize sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz.