24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Başarının yolu yenilgiden mi geçer?

Kişisel gelişimciler ‘başarılı olmak’ için önümüze türlü formüller koyuyor. Ne kadar faydalı oldukları tartışılır. Bilişim sektöründe 39 yıllık deneyimi olan Murat Göçe ise başarısızlık hikâyelerinden dersler çıkarıp kariyer yapmak isteyenlere altın tavsiyelerde bulunuyor.

29 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başarının yolu yenilgiden mi geçer?

Mücadeleci bir yapınız yoksa ve hep birileri sizin adınıza kolaylaştırıcı olmuşsa hayatın gerçekleriyle karşılaştığınızda ayakta kalmakta çok zorlanırsınız. Zira yaşayacağınız her ‘başarısızlık’ sizi demoralize eder, geriye geçer, kendinizi yetersiz hissetmenize yol açar. Oysa doğru yerden bakmayı ve ders çıkarmayı bildiğinizde yaşadığınız başarısızlık bir sonraki adımda sizi çok daha iyi bir noktaya götürecektir. 

Murat Göçe bilişim sektöründe geçen 39 yıllık iş hayatında edindiği deneyimlerini Yaşanmış Başarısızlık Hikayeleri adlı kitapta bazen esprili, bazen de sitemkar bir dille aktarırken, bilinen ve bilinmeyen yönleri ile bilişim sektörünün nereden nereye geldiğini anlatıyor. ‘Kendime Dersler’ başlığı altında ise iş hayatına ve yaşama dair önerilere yer veriyor.

İş dünyasında yaşanan başarısızlıklara, başarılara, karşılaşılan hırslara, ortaya çıkan egolara, yanlış ve doğru kararlara, dostluklara, vefa ve vefasızlıklara dikkat çeken Murat Göçe, herkesin karşılaşabileceği olaylara farklı bir yerden bir yerden bakmayı deniyor.Karşılaşılan olumsuzlukları tersine çevirme becerisinden söz eden Göçe, özeleştiri, kızgınlık, sevgi, affetme, kaybetme, umut etme, vazgeçmeme gibi duyguların insanın motivasyonunu nasıl arttırabileceğini anlatıyor. Kitabın arka kapağında yer alan 10 kural, kitabın ana fikrini ortaya koyuyor. İş hayatına yeni giren ya da girmek üzere olan, iş hayatını ve aldığı kararları gözden geçirmek isteyen herkesin okuması için önerilen Yaşanmış Başarısızlık Hikayeleri Bilişim Zirvesi Etkinlik ve Organizasyon Ltd. Şti. etiketiyle okura ulaşıyor.