19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cildim yaşımdan daha genç

Buse Öztürk, güzellik ve bakım üzerine hazırladığı blogu ile Türkiye’nin en çok takip edilen blogger’larından.Cilt bakımından makyaj uygulamalarına pek çok konuda bilgiler veren Öztürk ile kendi sırlarını konuştuk.

28 Kasım 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cildim yaşımdan daha genç

- Bu işe nasıl başladınız? Sizi bu işe yönlendiren nedenler nelerdi?

Otomotiv sektöründe, aile şirketimizde çalışıyorum. Blog işine 2009 yılında hobi olarak başladım. Biz kadınların güzelliğe olan tutkusu malum. Bu, beni araştırmaya, yenilikleri takip etmeye ve bunları hemcinslerimle paylaşmaya sevk etti. Kullandığım makyaj malzemeleri, saç bakımı, cilt bakımı gibi ritüellerimi blog’umda yazmaya başladım. İnsanların blog’umu ziyaret ettiklerinde blog’umda aradıkları ürüne dair fikir almaları, kendi yorumlarını katmaları beni daha çok paylaşmaya yöneltti.

- Giderek artan bir takipçi sayınız var. Nedir sizin farkınız?

Beni takip eden arkadaşlarla aramda bir çizgi yok. Zaten takipçilerim demekten ziyade arkadaşlarım demeyi seviyorum. Bir arkadaşına soru sorar, onun fikrini alır gibi bir iletişim içindeyiz. Benim cevap vermeye yetişemediğim yerlerde birbirlerine yardımcı oluyorlar. Farkım yok, herkes gibiyim, kendilerine yakın hissettikleri için takibe alıyorlar sanırım.

- Yurtdışında takip ettiğiniz hesaplar var mı?

Aslında ben de sıkı bir takipçiyim. Bu platformdaysanız takip etmek, yeniliklerden haberdar olmak için sürekli araştırma yapmak gerekiyor. Yaptığı makyaj uygulamalarını, cilt bakım ritüellerini merakla takip ettiğim birçok hesap var.

- Yeni Darphin 8-Flower Nectar Oil Cream ile ilgili deneyim ve yorumlarınız nedir?

Mevsim geçişlerinde cildim inanılmaz derecede kurumaya başlıyor. Haliyle normal cilt bakım ritüelime ek olarak daha güçlü nemlendiren ve cildi besleyen ürünlere ihtiyacım oluyor. Eylül ayından beri Flower Nectar Oil Kremi severek kullanıyorum. Yüzde 92 oranında doğal ve zengin bir içeriğe sahip. Yumuşak yağlı yapısını elinize alır almaz hissediyorsunuz. Teninizin sıcaklığıyla etkileşime geçerek gece boyunca cildi nemlendiriyor. Sabaha çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir tenle uyanıyorum. Ayrıca sekiz çiçek özünden oluştuğu için kokusu da oldukça rahatlatıcı. Bu sebeple favori cilt bakım ürünüm oldu.

Darphin’i bir kız arkadaşınıza tavsiye edecek olsanız onu nasıl ikna edersiniz?

33 yaşındayım ancak cildime iyi baktığım için cilt yaşım daha genç. Bu sebeple yakın çevrem ve blog’um dolayısıyla beni takip edenler sürekli cilt bakımım için ne kullandığımı, neyi tavsiye ettiğimi soruyor. Son üç yıldır sadık bir Darphin kullanıcısıyım. Cildimdeki etkisini gördüğüm için gönül rahatlığıyla markanın ürünlerini tavsiye ediyorum.

Darphin ile nasıl ve ne zaman tanıştınız?

Darphin HydraSkin Light serisi ile birlikte tanıştım. Senesini tam hatırlayamıyorum ama bu seriyle birlikte ilk kez serum kullanmaya başlamıştım. Serumun cildimin en alt tabakasına kadar indiğini hissedebiliyordum. Cildimde yarattığı etkiden etkilenmiştim. Bu sebeple ardından göz kremini, toniğini kullanmaya başladım. Geçen yıllarla birlikte cildimin ihtiyacına göre markanın farklı serilerinden kendi kombinasyonumu oluşturdum.

Cildinize nasıl bakıyorsunuz?

Aslında cilt bakımını makyajdan daha çok seviyorum. Bu sebeple bu konuda sürekli araştırma yapıyor yenilikleri takip ediyorum. Yaşımın da verdiği deneyimlerle artık cildime neyin iyi geldiğini, neye tepki verdiğini biliyorum. Makyajımı çıkarmadan asla uyumuyorum. Haftada bir peeling yapıyorum ancak sert peelingler asla kullanmıyorum. Sabah ve akşam mutlaka cildimi temizleyip nemlendiriyorum.