24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Kültür ve sanatın tadına doyacağız dopdolu bir hafta daha... Sizin için seçtiğimiz konser, tiyatro, sergi ve müzikal programlarına göz atabilirsiniz. Erkenden yerinizi ayırtmayı unutmayın...

MERVE YILMAZ ORUÇ4 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

BODRUM MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR

14. Bodrum Müzik Festivali, bugün başlıyor. Müzik tutkunlarının heyecanla beklediği festivalin açılışı, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın, soprano Lauren Fagan ve tenor Murat Karahan ile birlikte sahne alacağı opera gala konseriyle gerçekleşecek. Program, 20.30’da başlayacak. Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festival programında bu yıl ilk kez bir araya gelen sanatçıların performansları öne çıkarken; dinleyicilerin “Türkiye’nin Genç Yetenekleri’ni keşfetmesine de fırsat sağlayacak. Festival konserleri yanı sıra sinema gösterimleri ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turları da kapsayan farklı ve ayrıcalıklı bir programla müzikseverleri ağırlayacak. Festival programına http://www.bodrummuzikfestivali.com/festival-programme.html adresinden ulaşabilirsiniz. 

DAMDAKİ KEMANCI SAHNELENİYOR

Damdaki Kemancı ile 7 Ağustos Salı günü Harbiye Açıkhava’da Broadway rüzgarı esecek. “Sütçü Tevye” öykülerinden uyarlanan, Broadway’in unutulmaz eserleri arasında yer alan müzikalin kadrosunda Binnur Kaya, Mehmet Ali Kaptanlar, Özgür Çevik ve Ceren Gündoğdu gibi birbirinden değerli sanatçılar yer alıyor. Zorlu PSM’nin ilk Türkçe müzikal prodüksiyonu olma özelliğini taşıyan ‘Damdaki Kemancı’nın yönetmenliğini ise Mehmet Ergen üstleniyor. Oyun, 21.00’de başlayacak.

YILDIZLI YAZ AKŞAMLARI

Axis Kağıthane AVM, müziğin sevilen isimlerini ağırlıyor. Konserler, Axis Kağıthane açık otopark alanında gerçekleşecek. Yarın Buray, 10 Ağustos’ta İlyas Yalçıntaş, 11 Ağustos’ta Alişan ve 12 Ağustos’ta Gökhan Türkmen hayranlarının karşısına çıkacak. Ücretsiz gerçekleşecek konserler, 20.30’da başlayacak.

SUAMİ RAMİREZ SAHNEDE

Suami Ramirez, direkt kalbinize ulaşan etkileyici sesi ve yeni projesi “Yüksek Tansiyon” ile  ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda Türk hayranlarının karşısına çıkacak. Ramirez’e konserde, usta müzisyenlerden kurulu 11 kişilik orkestrası eşlik edecek. Program, 6 Ağustos Pazartesi günü 21.15’te gerçekleşecek. 

EMRE AYDIN HAYRANLARIYLA BULUŞUYOR

Pop rock tarzının en iyi isimlerinden Emre Aydın, bugün Sanat Performance Açık Hava Sahnesi’nde sizlerle olacak. Sevilen şarkılarını seslendirecek olan sanatçının konseri, 22.00’da başlayacak.

AYHAN SİCİMOĞLU İLE LATİN AKŞAMLARI

Kuşadası AVM Amfi Tiyatro’su bu kez sahnesinde Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars’ı ağırlayacak. Rengarek programlarıyla, sonsuz enerjisiyle, kendi müziğimize uyarladığı latin ezgilerle eğlenceye hazır mısınız ? Program, 7 Ağustos Salı günü 21.00’de başlayacak. 

HARBİYE’DE EDİS RÜZGARI

Sevilen sanatçı Edis, İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçı, 8 Ağustos Çarşamba akşamı 21.00’da sahnede olacak. Biletler, Biletix’te...

DANSIN RİTMİ

Osmanlı Saray dansları ile Anadolu’nun farklı bölgelerinin danslarının oryantal ve ritim show ile harmanlanarak çağdaş bir koreografi ile sunulacağı “Dansın Ritmi” gösterisi, Hodjapasha’da sahnelenecek. Bu dinamik dans gösterisi 360 derece görsel efektler altında ve muhteşem kostümler ile birlikte tarihi atmosferde izleyenleri büyüleyecek. Dans gösterisi, 9 Ağustos Perşembe günü 20.30’da başlayacak. Program öncesinde fuaye alanında yer alan “Dervish Experience” sergisi gezilebilecek. 

İSTANBUL’DA YAZ NEŞESİ BAŞLADI

İBB’nin düzenlediği ve 9 Eylül’e kadar Cuma, Cumartesi ve Pazar akşamları İstanbulluları müzikle buluşturacak olan ‘İstanbul’da Yaz Neşesi’ etkinlikleri başladı. Hangi gün hangi sanatçının nerede konser vereceğini www.kultursanat.ibb.istanbul adresinden takip edebilirsiniz.

CANIM KARDEŞİM MÜZİKALİ: 2

Canım Kardeşim müzikali çocuklarla buluşuyor. Program, 7 Ağustos Salı günü Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda 18.30’da sergilenecek. Müzikalde, “Galip Bey ve eşi Lale Hanım kızları Mine ve Müge’nin eğlenmek ve güzel zaman geçirmek için sadece bilgisayara mahkum olduklarını görünce çok üzülürler. Kendi çocukluk yıllarına geri dönüp geçmişten günümüze kadar gelen Barış Manço gibi unutulmaz sanatçıları taklit ederek anlatırlar. Mine ve Müge geçmişe giderler.”

MAŞA İLE KOCA AYI MACERALARI

Tarık Şerbetçioğlu tarafından senaryolaştırılıp sahneye koyulan Maşa ile Koca Ayı müzikali, 9 Ağustos Perşembe günü Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde minik seyircisi ile buluşuyor. Oyun, Maşa adında küçük bir Rus kızı ile sirkten emekli, Mişka adında bir ayı arasında geçen maceraları konu ediniyor. Uzun bir kış uykusundan uyanan Koca Ayı, tüm kış onun uyanmasını bekleyen Maşa’yla karşılaşınca çeşitli maceralar yaşamaya başlarlar. Oyun, 21.00’de başlayacak. 

AÇIK HAVA SİNEMASI ÖZLEYENLERE 

Sinema keyfi yazın açık havada yaşanır diyorsanız, beyaz perdenin en iyilerini izlemeye Vadistanbul’a davetlisiniz. Sinema keyfi her Cuma akşamı 21.00’da gerçekleşiyor. 14 Eylül’e kadar devam edecek gösterimler, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Film programı ise şöyle: 10 Ağustos’ta Doğu Ekspresinde Cinayet, 17 Ağustos’ta Ferdinand, 24 Ağustos’ta Ailecek Şaşkınız, 31 Ağustos’ta Star Wars: Han Solo, 07 Eylül’de Tomb Raıder ve 14 Eylül’de Mucize.