26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Konser, sergi, festival ve atölyelerin yer aldığı haftanın seçkin kültür-sanat etkinliklerini sizler için derledik. Henüz plan yapmadıysanız ajandamıza göz atmayı ve yerinizi ayırtmayı unutmayın...

MERVE YILMAZ ORUÇ1 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI ZORLU’DA 

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası özel bir konser programı ile 4 Eylül Salı Günü 20.30’da Zorlu PSM’de olacak. Orkestra, konserin ilk kısmında besteci ve orkestra şefi Leonard Bernstein’i doğumunun 100. yılında anacak. Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na konserde genç kuşağın en dikkat çeken sanatçılarından Rus kemancı Alena Baeva eşlik edecek. Türkiye’nin tüm konservatuarlarından seçilen 85 genç müzisyenin bu konseri şüphesiz bir müzik ve enerji şöleni olacak.

ŞEYLERİN UFKU SERGİSİ AÇILIYOR

SANATORIUM’da 7 Eylül Cuma günü Yunus Emre Erdoğan’nın “Şeylerin Ufku” isimli kişisel sergisi açılıyor. Sergi, hazır nesne ve füzen resimlerin biraraya getirildiği yerleştirmeden oluşuyor. Sanatçı, sergisinde çeşitli nesneler ve mekânların imlediği potansiyel uzamların imkânlarını araştırıyor. Son dönem çalışmalarında nesneler ve mekânın ontolojik kırılmasını kayıt altına alan sanatçı; bunlar üzerinden boşluğa dair bir deneyimi hedefliyor. Nesnelere karşı hayaletimsi bir bakış geliştiren sanatçı; nesnelerin uzamda bıraktığı işitilmez sesler, görülmez izlerden yola çıkarak metafiziksel bir anlam arayışının peşine düşüyor. Sergiyi 14 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

MEHMET ERDEM VE RUBATO HARBİYE’DE AYNI SAHNEDE

Son zamanların yükselen isimlerinden Rubato ve kendine has yorumuyla büyük beğeni toplayan Mehmet Erdem aynı sahnede buluşuyor. Sanatçılar, 6 Eylül Perşembe günü ilk defa Harbiye Açıkhava’da konser verecek. Rubato ve Mehmet Erdem’i sanatçı dostları da yalnız bırakmıyor. Sürpriz konukların geceye renk katacağı konserde, müzikseverleri unutulmaz bir gece bekliyor. Konser, 21.00’da başlayacak.

İBB KENT ORKESTRASI’NDAN YAZ KONSERİ

İBB bünyesinde kurulan ve klasik, yerli-yabancı pop, Türk Halk Müziği, müzikaller, film müzikleri ve dünya müziklerinden oluşan geniş yelpazeli repertuvarı ile İstanbullular için bir marka haline gelen İBB Kent Orkestrası, 4 Eylül Salı günü Caddebostan Sahili’nde konser verecek. Program, 21.00’de başlayacak.

FAHİR ATAKOĞLU’NDAN PİYANO RESİTALİ

Günümüzün en önemli besteci ve icracılarından Fahir Atakoğlu, solo projesiyle ilk kez Bodrum Caz Festivali’nde yer alıyor. Müziği, orijinal ve sıra dışı nitelik taşıyan Fahir Atakoğlu programında pop ve cazın kesişim noktalarından parçalar seslendirecek. Konser Off Gümüşlük’te 5 Eylül Çarşamba günü 22.00’da başlayacak

TEZHİP TASARIM ATÖLYESİ BAŞLIYOR

İstanbul Tasarım Merkezi 7 Eylül Cuma gününden itibaren Şeyma Çınar ile Tezhip Atölyesi’ne ev sahipliği yapacak. Eğitimler, 3 Mayıs 2019’a kadar sürecek. Klasik tezhip desenlerini kullanarak özgün eserler üretmek amacıyla gerçekleşecek atölyede dersler, Cuma günleri 11.00 ila 15.00 arasında düzenlenecek.