19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kültür-sanat hayatı da canlanmaya başladı. Önemli kültürel mekanların kapılarını açtığı Eylül ayında birbirinden iddialı programlar sizleri bekliyor. Haftanın dikkat çeken etkinliklerini sizler için derledik. Henüz plan yapmadıysanız ajandamıza göz atabilirsiniz.

MERVE YILMAZ ORUÇ8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

ZARA HARBİYE AÇIKHAVA’DA

Zara ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ kapsamında yarın Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşuyor. Yurt dışında önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan ve başarı grafiğini dünyaya taşıyan Zara ile çok etkileyici bir müzik yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? Ülkemizin “Evrensel Müzik Yorumcu”su olarak adlandırılan Zara, 21.00’da sahnede olacak. Yerinizi ayırtmayı unutmayın.

GODOT’YU BEKLERKEN’İ BEKLERKEN

Godot’yu Beklerken’i Beklerken, Asmalı Sahne’de 13 Eylül Perşembe günü 20.30’da sahnelenecek. Oyunda iki talihsiz erkek oyuncu Ester ve Val, bir tiyatroda “Godot’yu Beklerken” adlı oyun oynanırken oyunda görevli aktörlerin yedeği olarak sahne arkasında hazır dururlar. Yönetmenin gelip onlara diğer aktörlerin yerine sahneye çıkacakları zamanı söylemesi umudu içindeler. Bu sırada oyunculuk, hayat, beklentiler, hayaller üzerine konuşurlar. Ancak bekledikleri yönetmen bir türlü gelmez. Oyunda; Muzaffer Yöntem, Olcay Tanberken ve Metin Kurt rol alıyor. 

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

Sıcacık bir yaz tatilinin ardından cıvıl cıvıl atölyeler, Eylül ayı boyunca Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sizleri bekliyor. Metalden cam malzeme boyamaya, dekoratif aynadan kalemlik boyamaya kadar el becerilerinizi geliştiren ve aynı zamanda eğleneceğiniz atölyeler çocukları bekliyor. Boyama atölyelerinin yanı sıra Akıl ve Zekâ Oyunları ile Cupcake Yapım Atölyesi’nde bulunuyor. Programlar, 14.00-15.00 / 15.30-16.30 / 17.00-18.00 saatleri arasında etkinlik alanı B1 katında düzenlenecek.

MEKTEP MEYDAN GALATASARAY

Pera Müzesi, Galatasaray Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı kapsamında, mimari, sanat tarihsel ve sosyokültürel bağlamda çok katmanlı bu okul etrafında kurgulanan bir güncel sanat sergisi düzenliyor. Küratörlüğünü Çelenk Bafra’nın yaptığı sergi, bugün hâlâ mezunlarının “mektep” olarak andığı kurumun adına, binanın köklü geçmişine ve okul vasfına referansla “mektep” başlığını benimsiyor. 14 Eylül Cuma günü açılacak sergiyi, 25 Kasım’a kadar gezebilirsiniz. 

VADİSTANBUL’DA ‘BUZ DEVRİ’ BAŞLIYOR

Dünyanın en çok ilgi gören animasyon çizgi filmlerinden ‘Buz Devri’ eğlence ve macera dolu etkinlikleriyle Vadistanbul’da tekrar canlanıyor. Çizgi filmin kahramanları Sid ve Scrat’ın da katılacağı festival tadındaki etkinliklerde çocuklar birbirinden renkli atölyelere katılarak Buz Devri labirentinde zorlu parkurlardan geçecek ve Buz Devri’nin kahramanlarıyla oyunlar oynayacak. Bugün başlayacak olan Buz Devri etkinlikleri 16 Eylül’e kadar devam edecek. Program, 13.00 ila 20.00 saatleri arasında Vadistanbul’da zemin kat meydanında düzenlenecek. 

SALON’DAN SONBAHARA MERHABA

Rhye konserleri ile geçen hafta kapılarını açan Salon, 14 ve 15 Eylül’de Balthazar ile tanıdığımız Maarten Devoldere’den solo projesi Warhaus’u sahnesine konuk edecek. Ardında Okkervil River, In the Rainbow Rain adlı albümlerinin turnesi kapsamında 19 Eylül’de ilk kez İstanbul’da konser verecek. Okkervil River konserinin hemen sonrasında dileyenlerin rüya âlemine götürecek yumuşacık sesiyle Jehan Barbur, 20 Eylül’de Salon’da olacak. Jehan Barbur’un ardından sahne İspanyol caz müzisyeni Cecilia Krull’un olacak. Eylül ayının son haftası da programına hız kesmeden devam eden Salon, 25 ve 26 Eylül’de neo-klasik besteci ve piyanist Joep Beving’le  iki konserden oluşan enfes bir klasik müzik buluşmasına hazırlanıyor. Ayın son konserinde ise Mashrou’ Leila, 28 ve 29 Eylül’de Salon’da müzikseverlerle buluşacak. 

BİR KARADENİZ ŞÖLENİ 

KüçükÇiftlik Park, “Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni” programına ev sahipliği yapacak. Karadeniz’in sevilen sesleri birlikte İstanbul’da memleket hasreti çekenlerin özlemlerini gidermek ve Karadeniz FM’e destek için buluşacak. Konserde; Selçuk Balcı, İmera, Koliva, Hülya Polat, Volkan Arslan, Merve Yavuz, Ali Baran, Serkan Aydın& Buğrahan Denizoğlu ile Ekin Uzunlar sahne alacak. 49 yıllık birikimleriyle Maçka yöresi halk oyununun ve Karadeniz kültürünün bugünlere ulaşılmasına öncülük eden Horon Evi ise özel bir gösteri ile tüm katılımcıları horona davet edecek. Program, 13.00’te başlayacak.

DHAFER YOUSSEF YENİ ALBÜMÜ İLE GELİYOR

Dünyaca ünlü Tunuslu etnik caz üstadı Dhafer Youssef dünya çapında elli binden fazla satan albümü Birds Requiem’in ardından yayınladığı Diwan of Beauty and Odd albümü ile Türkiye’ye geliyor. Hazırlıklarına New York’ta Sear Sound stüdyosunda başlanan albümde sanatçıya piyanoda Aaron Parks, basta Ben Williams, davulda Mark Guilliana ve trompette Ambrose Akinmusire eşlik etti. Antalya Kültür Merkezi’nde yarın 20.30’da başlayacak konserde sanatçı müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. 

CEM KARACA’YA SAYGI KONSERİ

“Cem Karaca Anısına Ustaya Saygı Konseri”, 12 Eylül Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında gerçekleşecek.Program, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 20.30’da başlayacak. Konserde; Aydilge, Bahadır Tatlıöz, Can Bonomo, Hakan Aysev, İlkim Karaca, Işın Karaca, Kolpa, Mustafa Ceceli, Özgün, Retrobüs, Serkan Çağrı ve Yonca Lodi, Cem Karaca’nın sevilen eserlerini seslendirecek.

RESİMLİ DÜNYA ATLASI SERGİSİ AÇILIYOR

Gökçe Erhan’ın artSümer’deki ilk kişisel sergisi ‘Resimli Dünya Atlası’, 14 Eylül’de açılıyor. Sergide Erhan’ın, Habitat serisinden yağlıboya çalışmalarının yanı sıra resimlerine konu aldığı olaylar üzerine gerçekleştirdiği performanslarını içeren bir video çalışması ve naylon poşetlerden yaptığı kolajları yer alıyor. Çizimlerinde yer alan doğa görüntüleri, bozulmasına yol açtığımız doğanın gerçekliğini yüzlerimize vururken plastik poşetlerden yaptığı naylon para, piyango bileti değer yargılarımızı gözden geçirmemizi sağlıyor. Sergiyi, 27 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.