25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Kitap severlere müjde... Türkiye’nin önde gelen 100 yayınevinden 100’den fazla değerli yazar, 4. Sultanbeyli Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak. Bugün açılışı gerçekleşecek olan fuar, 7 Ekim Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

MERVE YILMAZ ORUÇ29 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

SENİN İÇİN YAZDI

“Senin için yazdı” sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Sultanbeyli Kitap Fuarı, bugün başlıyor. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda kurulacak olan fuar, 7 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarın bu yılki onur konuğu ise Türkiye’nin önde gelen iktisat tarihçilerinden, “Osmanlı İmparatorluğu’nda Devlet ve Ekonomi” isimli kitabı ile birçok ödüle layık görülen Mehmet Genç olacak. Genç, bugün 13.00’da açılış töreninde okurları ile buluşacak. Türkiye’nin önde gelen 100 yayınevinden 100’den fazla değerli yazar, 4. Sultanbeyli Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak. Fuar kapsamında söyleşiler ve imza günleri olacak. Fuar, 10.00 ila 20.00 saatleri arasında açık olacak. 

TEOMAN VADİSTANBUL’DA 

Rock müziğinin başarılı sanatçılarından Teoman, Vadistanbul Açık Hava konser alanında bugün hayranlarıyla buluşuyor. Geçmişten bugüne sevilen şarkılarını seslendirecek olan sanatçının konseri 22.00’da başlayacak. 

JUSSEN KARDEŞLER İLE PİYANO RESİTALİ 

İstanbul Resitalleri, Asya, Avrupa ve Amerika’dan usta piyanistleri ağırlayacağı, 12’nci sezonu 3 Ekim Çarşamba günü başlıyor. İstanbul Resitalleri, Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de gerçekleşecek. Programın açılışını dört el piyanodaki eşsiz uyumu ile “İki Ruh Tek Beden!” olarak tanımlanan; yeni kuşağın gözde piyanistlerinden Lucas ve Arthur Jussen kardeşler yapacak. Program, 20.00’de başlayacak.

38 YILLIK BİRİKİM BU SERGİDE

Galeri Diani, yeni sezonunu 1980 yılında İsviçre’nin Wallis yöresi dağlarından gelip, Karadeniz’in kıyısındaki Trabzon’da yolları kesişen Ursula ve Yusuf Katipoğlu çiftinin yaşamda ve sanatta birlikteliklerinin görsel şöleni ‘Birikim’ adlı sergisi ile 6 Ekim Cumartesi günü açıyor. Sergi, yolları Türkiye’de otuz sekiz yıl önce kesişen iki sanatçının sanatta ve yaşamda birlikteliklerindeki birikimlerinden oluşuyor. Bu muhteşem ikilinin sergisini 27 Ekim’e kadar gezebilirsiniz. 

ADANA’NIN LEZZETLERİ İSTANBUL’DA

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu sene ilki gerçekleştirilecek olan ADANAFEST İSTANBUL, bugün ve yarın İstanbul LifePark’ta düzenlenecek. Adana’nın en ünlü kebapçılarından, en ünlü kaburgacısına, ciğerciden şırdana, bicibiciden yöresel yemeklerine kadar yüzlerce lezzet Adana’yı merak edenlerle buluşacak. Adana’da meslek sahibi 14 kadının, köyde yaşayan kadınlara destek sağlamak amacıyla başlattığı ‘Kınalı Eller’ projesinde yer alan yöre kadınları da festival kapsamında İstanbul LifePark’ta olacak.