20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Ajanda da bu hafta

MERVE YILMAZ ORUÇ13 Nisan 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

TANİNO TRİO’DAN DOĞU BATI SENTEZİ 

Tahir Aydoğdu, Burçin Büke ve Bilgin Canaz’ın bir araya getiren Tanino Trio, “Doğunun Batısı, Batının Doğusu” adlı müzik projeleri ile İş Sanat’a konuk oluyor. Topluluğa konserde Klasik Türk Müziği yorumcusu Melihat Gülses eşlik edecek. Batı ve Doğu müziğinin Tanini Trio tarafından yapılacak sentezi, müzikseverlere ilginç bir deneyim yaşatacak. Konser 17 Nisan Çarşamba günü 20.30’da başlayacak.         

ÇOCUKLAR EĞLENCELİ BİR HAFTASONUNA HAZIR MISINIZ?  

Çocuklar bu hafta sonu Trump AVM’de buluşuyor. Çocuk katı Trumpland’de bu hafta sonu da birbirinden keyifli etkinlikler sizleri bekliyor. Minikler, bu hafta Kuş Evi Atölyesi’nde kuş dostlarına yuva tasarlayıp, renklendirecekler. Atölye etkinlikleri bugün ve yarın 14.00 ila 16.00 arasında gerçekleşecek. Hafta sonu ayrıca çocuklara tiyatro keyfi de var. Bugün En Güçlü Kim, yarın ise Cesur Farecik Cik Cik Cik adlı tiyatro oyunları Trumpland Sahnesi’nde olacak. Oyunlar, 13.00’da başlayacak. 

BİR DESTAN ŞAİRİ NİYAZİ YILDIRIM GENÇOSMANOĞLU 

Türk Edebiyatı Vakfı, Üsküdar Belediyesi, ESKADER ve ELFED, doğumunun 90. yılında destan şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu anıyor. İslamiyet’in ve Türklüğün en güzel motifleriyle işlediği destanlarıyla Türk edebiyatına büyük katkılar sunan Gençosmanoğlu için düzenlenecek özel etkinlik bugün Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 14.00’da başlayacak. Program protokol konuşmalarının ardında panel ile devam edecek. Moderatörlüğünü Özcan Ünlü’nün yapacağı oturumda; Prof. Dr. Suphi Saatçi ve Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz konuşmacı olarak yer alacak. 

MARİSSA NADLER SALON İKSV’DE 

Amerikalı şarkıcı, söz yazarı Marissa Nadler, Salon IKSV’ye konuk oluyor. Hem profesyonel ressam hem de profesyonel müzisyen Marissa Nadler, 18 Nisan Perşembe günü 21.30’da dinleyicisiyle buluşacak. “Dream folk” janrını literatüre sokan müzisyenlerden biri olarak kabul edilen sanatçı bazen yumuşak meleksi ses tonu ile bazen ise acıyla karışık metal tarz ile karşınızda olacak. 

KURGANLARIN ANLATTIĞI BİR GÖÇ HİKAYESİ

Beşiktaş Metro İstasyonu Arkeolojik Kazıları’nda ortaya çıkan kurgan tipi mezarlar, arkeoloji dünyasında büyük heyecan oluşturmuştu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, 19 Nisan 18.30’da Yapı kredi Kültür Sanat Loca’da yapılacak olan Beşiktaş Arkeoloji Kazıları Kurganların Anlattığı Bir Göç Hikayesi konferansında bu kazılarda elde edilen arkeolojik buluntuları değerlendirecek. 

SÖZ VERİYORUM 

İBB Şehir Tiyatroları’nın, Aleksei Arbuzov’un yazdığı, Fatuş Sevengil’in çevirdiği Söz Veriyorum oyunu seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. Oyun, II.Dünya Savaşı sırasında kuşatma altındaki bir şehirde yaşanan umutsuzluk ve yıkım sürecinde üç arkadaşın hayat mücadelesini konu ediyor. Söz Veriyorum adlı tiyatro 17,18,19 Nisan’da 20.30’da Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde seyirci karşısında olacak.

500 YILLIK BİR MÜZİK SERÜVENİ  

Son 500 yılda yazılmış eserlerin tınıları ile zamanda büyülü bir yolculuk sizleri bekliyor. Betin Güneş’in bestelediği Yunus Emre dizelerinin dünyadaki ilk seslendirilişinin yapılacağı programda; tenor Laçin Modiri, kemanda Sevil Ulucan Weinstein, obuada Damla Tuncer, viyolada Beste Tıknaz, viyolonselde Yılmaz Bişer ve piyanoda Kandemir Basmacıoğlu sahnede olacak. Konser, 18 Nisan’da 20.00’da CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek. 

VİZYONDAKİLER

ŞİPŞAK AİLE  

Şipşak Aile, evlat edinmeye karar veren bir çiftin hikayesini konu ediyor. Pete ve Ellie birbirlerini seven, uyumlu bir çifttir. Tek istekleri çocuk sahibi olmaktır. Koruyucu aile olarak evlat edinme yoluna başvururlar. Amaçları küçük bir çocuğu evlat edinmektir ancak birbirinden tatlı üç kardeş görünce hepsini evlat edinmeye karar verirler. Pete ve Ellie, artık bir aile olma umuduyla, nasıl ebeveynlik yapılması gerektiğini öğrenmek zorundadır. Bu süreçte birbirlerinden farklı karakterlerde olan bu 5 kişi, birbirlerine alışmalı ve uyum sağlamayı öğrenmelidir. Aile dinamikleri, evlat edinme sisteminin kağıt işleri, aile sahibi olmanın ne demek olduğunu unutan çocuklar ve hassas duygular da işin içine girince her şey giderek zorlaşır. 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Sean Anders              

Senarist: John Morris, Sean Anders 

Oyuncular: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Gustavo Quiroz, Julianna Gamiz, Octavia Spencer 

Yapım: ABD 

KAPI

Kapı, Midyatlı Süryani bir ailenin dramını konu ediyor. Ahşap ustası olan Yakup ile eşi Şemsa, yıllar önce Mardin’den Berlin’e göç eder. Bir gün Mardin’den gelen haber ailenin hayatını değiştirir. Telefonda aldıkları haber, yirmi beş yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir. Yakup ve Şemsa, vakit kaybetmeden Mardin’e giderler. Evin kapısının sökülüp alındığını gören Yakup, kapının peşine düşer. Nardin ve kapıyı yerinden söken kaçakçı Remzi ile yola çıkan Yakup, önce Kayseri’ye oradan da İstanbul’a gider. Yakup, kendisi için büyük önem taşıyan kapıyı bulabilecek midir? 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Nihat Durak Senarist: Filiz Üstün Durak 

Oyuncular: Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar, Aybüke Pusat, Erdal Beşikçioğlu

Yapım: Türkiye 

BÜYÜK MACERA

Büyük Macera, yanlışlıkla kendisine bırakılan bebek pandayı ailesine götürmeye çalışan bir ayı ve arkadaşlarının maceralarını konu ediyor. Postacı leyleğin yaptığı bir hata ortalığı fena halde karıştırır. Bebek pandayı ailesine götürmek için yola çıkan postacı leylek, yanlışlıkla bebeği ailesin yerine MicMic adındaki bir ayıya bırakır. Düzenli bir hayatı olan, yaptığı planları asla aksatmayan MicMic’in yaşamı, bebeğin gelişi ile birlikte alt üst olur. Tüm düzeni bozulan ayı MicMic, bebeği ailesini bir an önce teslim etmek için yola koyulur. Yerinde duramayan komşusu tavşan da ona bu yolculuğunda eşlik eder. Çıktıkları macera dolu yolculuklarında geveze bir pelikan, romantik bir kaplan ve korkak bir kurtla karşılaşırlar. Yola birlikte devam eden ekip, vahşi doğanın içinde zorlu ama bir o kadar da eğlence dolu bir maceraya atılır.

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Natalya Lopato  

Senarist: Billy Frolick

Yapım: Rusya