19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Keyif rotaları

Bu hafta sizlere birbirinden güzel rotalar hazırladık. Karaköy’de başlayan lezzet turumuz Kadıköy Moda’da devam edip, Beyoğlu’nda bitiyor. Hafta sonu planınızı yapmadan önce bu rotayı incelemeyi unutmayın.

FATMA ERSOY 28 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Karaköy’de Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Mumhane Caddesi’ndeki Fransız Geçidi’nde yer alan Mums Cafe, kahvaltı severlerin uğrak noktası. Şık tasarıma sahip mekanda açık büfe kahvaltının yanı sıra yulaf lapası, yumurta veya tost çeşitlerini deneyebilirsiniz.

KAHVE SAATİ 

Sıra geldi kahveye! Yine Mumhane Caddesi’ndeki Nimet Han’da Ops Cafe, kahvaltı üzerine lezzetli kahve içmek isteyenler için ideal. Filtre kahvesini ve Americano’sunu deneyebileceğiniz mekanda espresso macchiato, caffe latte, mocha veya cappuccino’nun tadına bakabilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Kadıköy Osmanağa Mahallesi Leylak Sokak’ta yer alan Seven Kebap, salaş bir tasarıma sahip. Lezzetiyle meşhur mekanda kebap çeşitlerine şans verebilirsiniz. Özellikle yoğurtlu kebap, domatesli kebap, tereyağlı kaşarlı iskender, tombik döner veya tereyağlı beyti yiyebilirsiniz.

ÇAY MOLASI

Lezzetli öğle yemeğinin ardından sıra geldi çaylara! Yine Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi Moda Caddesi’nde bulunan Moda Aile Çay Bahçesi, keyifli geçen öğle yemeğini çayla tamamlamak için ideal. Çayınızı yudumlarken Moda manzarasını da izleyebilirsiniz. 

TATLI ADRESİ

Caferağa Mahallesi Moda Caddesi’nde yer alan Bubble Wrap İstanbul, yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmaya yeni bir soluk getiriyor. Özel soslarla tatlandırılan kaymaklı, çikolatalı ve meyveli dondurmalar, özel hazırlanan kabarcıklı wrap hamuru içinde rengarenk şekerlemelerle sunuluyor.

AKŞAM YEMEĞİ  

Beyoğlu’ndaki Pera Müzesi giriş katında bulunan ve kapılarını herkese açan Pera Café, keyifli bir akşam yemeği için ideal. Lezzetli yiyecek, tatlı ve içecek alternatifleri ile keyifli buluşmalara olanak tanıyan mekanda cuma günleri 18.00 – 22.00 saatleri arasında yüzde 20 indirim fırsatı bulunuyor. 

ATIŞTIRMALIK

Sütlüce Mahallesi İmrahor Caddesi’ndeki Çınar Altı Et Ve Uykuluk, gece atıştırmalık sevenlerin ilk gittiği mekanlardan. Fındık ve gerdan uykuluğu ile meşhur mekanda Arnavut ve yaprak ciğerin, beyin veya dil söğüşün, kuzu kokorecin muhteşem tadına bakabilirsiniz. 

ALTERNATİF 

Galata’nın Arap Camii Mahallesi Billur Sokakta yer alan Galata La Bella Restaurant, zengin menüsünü şık tasarım ve muhteşem manzarasıyla birlikte sunuyor. Kalabalık arkadaş gruplarına özel eğlenceler de sunan mekanda köfteyi ve birbirinden lezzetli aperatifleri denemeyi unutmayın.