25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mevlana’nın pergel metaforuyla: Eyüpsultan Film Akademisi

2015 yılından bu yana başarılı bir şekilde eğitimlerine devam Eyüpsultan Film Akademisi 4. yılına hazırlanıyor. Sinemanın usta isimlerinin eğitmenliğinde gerçekleşen program, uygulama ve teoriğin bir arada sunulduğu bir eğitim metodu içerisinde gerçekleşiyor. program yeni dönemin de her yıl olduğu gibi 40 kişiye sinema yönetmenliği, senaryo yazarlığı, sinematografi, oyuncu yönetmenliği, film eleştirmenliği, yapımcılık, kurgu teknikleri ve görsel efekt gibi dersler verecek.

ALİ DEMİRTAŞ20 Ekim 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Mevlana’nın pergel metaforuyla: Eyüpsultan Film Akademisi
Eyüpsultan Belediyesinin İstanbul Medya Akademisi eğitim koordinatörlüğünde gerçekleştirdiği Eyüpsultan Film Akademisi 4. yılına hazırlanıyor. TRT'nin medya sponsorluğunda düzenlenen akademiye bu yıl da 30 kişi 7 aylık sinema derslerini ücretsiz alacak. Bir yönetmenin sahip olması gereken bütün özellikleri katılımcıya aktaran ve öğrenciyi bu misyon doğrultusunda mezun etmeyi amaçlayan Eyüpsultan Film Akademisi, başvuru ve mülakat yoluyla yeni katılımcılar alacak. Başvuruların 30 Ekim’e kadar devam ettiği akademide sinemanın usta isimlerinin eğitmenliğinde gerçekleşen program, uygulama ve teoriğin bir arada sunulduğu bir eğitim metodu içerisinde gerçekleşecek. Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat internet sitesi üzerinden alınan başvurularda katılımcı adayları online formu dolduracak ve bu aşamadan sonra 90 kişi mülakat sürecine alınacak. Eyüpsultan Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve İstanbul Medya Akademisi tarafından gerçekleştirilen mülakat sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan 30 katılımcı eğitimlerden faydalanmaya hak kazanacak.

ÜMİT ÜNAL’DAN DERVİŞ ZAİM’E

Katılımcılar, sinema yönetmenliği, senaryo yazarlığı, sinematografi, oyuncu yönetmenliği, film eleştirmenliği, yapımcılık, kurgu teknikleri ve görsel efekt gibi dersler görecek. Akademi’de bu dersleri ise sektörün önde gelen sinema profesyonelleri verecek.  Yönetmen Derviş Zaim, senarist-yönetmen Ümit Ünal, oyuncu-yönetmen Görkem Yeltan, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva, yapımcı Oğuz Peri, senarist-yönetmen Elif Eda Tartar, yönetmen Semir Aslanyürek, yapımcı-yönetmen Koray Demir, görüntü yönetmeni Ege Ellidokuzoğlu, sinema yazarı-gazeteci Burçak Evren ve Yazar Cihan Aktaş gibi isimler eğitmenler arasında yer alıyor. Katılımcılar eğitim sonuna kadar edindikleri bilgi, donanım ve tecrübelerle bir yönetmenin sahip olması gereken görsel, teknik ve dramatik yapı bilgisini teorik olarak öğrenmiş ve pratik olarak tecrübe etmiş oluyor. Öğrenciler eğitim sürecinde birçok farklı formatta kısa film çalışması da yapacak.
 
SİNEMACILARIN BİR AYAĞI BU TOPRAKLARDA DİĞERİ DÜNYADA
 
Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül: “Belediye başkanımız Remzi Aydın’ın vizyon projelerinden biri olan akademimizde teorik ve pratik eğitimle geleceğin sinemacılarını yetiştiriyoruz. Geride bıraktığımız yıllara baktığımız zaman yüzlerce kısa film ve bu filmlerle alınan ulusal ve uluslararası başarılar, sektöre kazandırılan onlarca genç görüyoruz. Bu başarılar ve kazanımlar sonraki yıllara bir tecrübe aktarımı oldu bizim için. Bu tecrübe ve motivasyonla birlikte Eyüpsultan Film Akademisi yeri daha sağlamlaşan, kendini kanıtlamış ve devamı için emin olduğumuz bir proje haline geldi. Bundan sonraki yıllarda da ayakları bu topraklara basan ve daha doğrusu ayağının biri, Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi, sabit ayağı bu topraklara basan diğer ayağıyla da bütün dünyayı, evreni, kâinatı gezebilen bir sinema insanı, bir sanat insanı, bir kültür insanı yetiştirme hedefimize emin adımlarla devam edeceğiz.”