16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kadın dizisinin Kısmet'i Tuğçe Altuğ kimdir, kaç yaşındadır?

Ekranların sevilen dizisi Kadın’a yeni katılan Avukat Kısmet Avcı (Tuğçe Altuğ) oyunculuğuyla büyük beğeni topladı. Kadın dizisinde Arifin ablası çıkan ve Avukat olan Kısmet izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Avukat olan Kısmet Avcı rolünü oynayan oyuncunun gerçek adı Tuğçe Altuğ. Tuğçe Altuğ daha önce çok fazla dizilerde oynamadı ancak Yılanların Öcü ve Küçük Sırlar gibi dizilerde rol aldı. Kelebekler ve Dünyanın En Güzel Kokusu gibi filmleri olan Tuğçe Altuğ 1987 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tuğçe Altuğ, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü mezunudur. 2010 yılında tiyatro kariyerine adım attı.

9 Nisan 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kadın dizisinin Kısmet'i Tuğçe Altuğ kimdir, kaç yaşındadır?

FOX TV’nin reyting rekorları kıran dizisi Kadın bu sefer kadroya yeni katılan Avukat Kısmet Avcı karakteri ile merak konusu oldu. Arif ve babasının hapishaneye düşmesiyle avukatlıklarını üstlenen Kısmet Avcı (Tuğçe Altuğ) ortaya koyduğu performansla büyük beğeni topladı. Tuğçe Altuğ daha önce çok fazla dizilerde oynamadı ancak Yılanların Öcü ve Küçük Sırlar gibi dizilerde rol aldı. Kelebekler ve Dünyanın En Güzel Kokusu gibi filmleri olan Tuğçe Altuğ 1987 yılında İstanbul’da doğmuştur. Peki, Kadın Dizisi Tuğçe Altuğ (Kısmet) Kimdir? İşte merak ettikleriniz.

TUĞÇE ALTUĞ KİMDİR?

Tuğçe Altuğ, 1987 yılında İstanbul ilinde dünyaya gelmiştir. Liseyi Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde bitiren oyuncu burada Tiyatro bölümünde okumuştur. Lise eğitimi sonrasında ise Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünü okumuştur.

Tuğçe Altuğ, tiyatroya ilk olarak 2010 yılında Punk Rock oyunu ile başlamıştır. 2013 yıllarında ise Küçük ve Makas Oyunları isimli tiyatroda rol alan oyuncu 2016 yılında Kabileler isimli oyunda oynadı. Tiyatro oyunlarının dışında sinema ile de ilgilenen başarılı oyuncu 2010 yılında Kaybedenler, 2012 yılında Meşakkat ve Karısı, Elma Dersem Çıkma (Kısa Film) filmlerinde rol alan oyuncu 2015 yılında ise Dünya’nın En Güzel Kokusu filminde oynadı.

Tuğçe Altuğ, Kaybedenler isimli tiyatro oyunu ile Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncusu ve Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Tiyatro ve sinema dışında reklam filmlerinde rol aldı.

TUĞÇE ALTUĞ’UN OYNADIĞI DİZİLER HANGİLERİDİR?

Kadın dizisi Arif’in avukat kız kardeşi Kısmet karakterini canlandıran Tuğçe Altuğ 2010 yılında Küçük Sırlar dizisinde rol aldı. 2011 yılında ise Sen De Gitme isimli dizide rol alan oyuncu 2012 yılında Uçurum isimli dizide rol aldı. 2012 yılında ise Evlerden Biri isimli projede rol alan oyuncu 2015 yılında ise Yılanların Öcü isimli projede rol aldı.

 

Tuğçe Altuğ, 2018 yılında 6 bölümlük internet dizisi Dip’de Aylin karakterini canlandırdı. Kelebekler isimli sinema filminde ise Suzan karakterini canlandırmıştır. Oyuncu 29. Ankara Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.