Toplumsal tarih alanında önemli bir boşluğu doldurması beklenen toplantı, beş oturum halinde gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek. Oturumlar; “Mardin ve Çevresinin Genel Görünümü”, “Bölgenin Etnik Çeşitliliği”, “Bölgeye Müdahaleler, Milliyetçiliklerin Ortaya Çıkışı”, “Mardin’de Şiddet, Pogrom ve Soykırım” ile “Travma Sonrası Yaşam” başlıklarını taşıyacak. Disiplinlerarası bir yaklaşımla gerçekleştirilecek toplantıya, tarih, iktisat tarihi, sosyoloji, siyaset bilimi, demografi ve mimari gibi alanlarda, Mardin ve çevresi hakkında çalışma yapan pek çok araştırmacı katılacak.
Tebliğlerin odağını, Türkiye’de 19. yüzyılda başlayıp 20. yüzyılın ilk çeyreğinde devam eden toplumsal ve ekonomik değişimin algılanması oluşturacak. Benzeri geçtiğimiz yıl Diyarbakır için düzenlenen etkinlik, Anadolu’nun doğusunda meydana gelen dönüşümleri, bugünkü hafıza kaybını irdelemeyi ve ileride yapılacak akademik çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefleyecek.
Toplantıda, Türkiye’den Füsun Alioğlu, Osman Köker, Elçin Macar, Ayşe Gül Altınay, Suavi Aydın’ın yanı sıra yurtdışından David Gaunt, Ara Sarafian, Eden Naby, Michael Abdalla, Andrew Palmer, Nineb Lamassu, Martin Tamcke, Naures Atto, Hilmar Kaiser, Raymond Kévorkian, Ishkhan Chiftjian ve Aryo Makko tebliğ sunacak.
23.10.2012-Güncel